Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Minister Rob Jetten op werkbezoek in onze regio

Op uitnodiging van VNO-NCW Midden bracht minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, op 23 januari een werkbezoek aan onze regio om kennis te maken met diverse bedrijven en ondernemers.

Position Paper 6e industriecluster

De ontvangst was bij een van de fabrieken van Wienerberger in Pannerden. Hier overhandigde onze voorzitter Marcel Hielkema aan Rob Jetten de Position Paper 6e industriecluster: Waterstofbackbone en energie infrastructuur. “De keramische-, papier- en tapijtindustrie neemt initiatieven om te verduurzamen, wil aansluiten op waterstof backbone en daarom vraag ik namens deze ondernemers ondersteuning van het Rijk om door te pakken”, aldus Marcel.

Innovatiekracht

Rob Jetten maakte ook kennis met de innovatiekracht uit Oost-Nederland. Daarvoor was Tijs de Bree, gedeputeerde van de provincie Overijssel, gevraagd om bij dit werkbezoek aan te sluiten en mooie innovaties te delen. We maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om de minister te laten zien welke kansen er liggen in de elektrificatie van droogprocessen als er genoeg ruimte op het energienet beschikbaar komt. Maar ook dat de regiodeals van de Twente Board, The Economic Board en 8RHK bijdragen aan de verduurzaming van Nederland met mooie proposities voor biogashubs en de verduurzaming van industriële werklocaties. Tot slot spraken we over de noodzaak van een aftakking van de waterstof backbone richting Duitsland en de steenfabrieken om de verduurzaming op lange termijn mogelijk te maken.

Versnelde verduurzaming

Al met al een zeer geslaagd werkbezoek waarin VNO-NCW Midden namens de ondernemers het gesprek kon aangaan. We hebben minister Rob Jetten de nodige informatie en vraagstukken kunnen meegeven. Aan hem nu de taak om werk te maken van de versnelde verduurzaming van de industrie in Nederland.