Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Nieuwe bestuursleden VNO-NCW regio Zwolle

Tijdens de bijeenkomst op woensdag 5 juni jl. bij Carlisle Construction Materials BV in Kampen hebben de leden van VNO-NCW regio Zwolle R. (Renate) Meulenkamp Back en ing. K.J. (Klaas Jan) Boessenkool benoemd tot nieuwe bestuursleden van de regio.

Renate Meulenkamp
Renate Meulenkamp Back (44), geboren in Hardenberg, is sinds 2006 financieel directeur bij het  familiebedrijf Machinefabriek Drabo Hardenberg.
Na haar studie MTRO (toerisme en recreatie) is zij later in dit vakgebied ook werkzaam geweest. Toch kroop het bloed waar het niet kruipen kon en kwam er binnen het familiebedrijf een functie beschikbaar: Financieel medewerker. Tijdens avondstudies heeft Renate de boekhouding geleerd en zo kwam zij in 2003 in loondienst bij Drabo. In 2006 heeft Renate samen met haar broertje Marc en compagnon Jaap Oosterhof het stokje over kunnen nemen van haar vader. Vanaf dat jaar is zij als financieel directeur niet alleen verantwoordelijk voor alle financiële zaken maar ook de HR zaken binnen het bedrijf.

Drabo Hardenberg is een familiebedrijf, opgericht in 1978, en legt zich toe op de verspanende metaalbewerkingen voor diverse takken van industriële toepassingen in onder meer de auto-industrie, machinebouw, pompenbouw en de on- en offshore. Klanten verwerken de producten in machines en installaties wereldwijd. Naast haar werkzaamheden bij het bedrijf vindt Renate het ook belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Ze is penningmeester voor het ondernemershuis Vechtdal, ambassadrice voor de gemeente Hardenberg, penningmeester van de hockeyvereniging GZG Hardenberg en bestuurlijk betrokken bij de Hardenbergse Uitdaging. “Ik vind het belangrijk om verbinding te zoeken en te leren van elkaar. Nu kan ik mijn kennis, ervaringen en netwerk inzetten binnen de regio Zwolle van VNO-NCW, op het gebied van familiebedrijven in de maakindustrie. Ik heb er zin in om deze mooie regio te versterken.”

Klaas Jan Boessenkool
Klaas Jan Boessenkool (44), woontachtig in Ommen, is in het dagelijks leven DGA van OCB Bouw b.v. in Ommen. Het bouwbedrijf is op 1 januari 1963 opgericht en Klaas Jan heeft het in 1999 van zijn vader mogen overnemen. OCB is een ontwikkelende innovatieve aannemer. Het bedrijf is actief in het klantenwerk, verricht vast onderhoud voor diverse vastgoedpartijen, maar is ook creatief bezig in bouwteamverbanden en op het vlak van eigen projectontwikkeling. Duurzame projecten zoals het realiseren van zonneparken is een van deze activiteiten. OCB is lid van VNO-NCW Midden, was voorheen altijd lid van de IKNO, is lid van Bouwend Nederland en actief betrokken bij RTC Bouw in Hardenberg.

Naast het ondernemerschap is Klaas Jan ruim 10 jaar voorzitter van de Ondernemers Vereniging Ommen geweest, heeft hij namens VNO-NCW en Bouwend Nederland in het bestuur van Kamer van Koophandel Zwolle gezeten en in het latere bestuur van Kamer van Koophandel Oost Nederland. Verder is hij sinds 2006 actief in de Stichting Belangen Behartiging Bevaarbaarheid (Overijsselse) Vecht. Doel van deze stichting is om samen met het verenigde bedrijfsleven in het Vechtdal de Overijsselse Vecht weer bevaarbaar te krijgen van het Zwarte Water naar het kanaal Almelo-de Haandrik. Na 13 jaar lobby is de Vecht komende zomer weer bevaarbaar en worden er drie nieuw gebouwde sluizen officieel geopend!
“Ik vind het altijd leuk om met een wat breder blikveld naar de regio te kijken en vind het een uitdaging om doelen, die het lokale bedrijfsleven en werkgelegenheid ten goede komen, mede te kunnen vormgeven. Vanuit hierboven genoemde bestuurlijke functies is er altijd veel contact en afstemming geweest in de regio met VNO-NCW, het lijkt mij dan ook leuk om mij hiervoor een periode in te zetten.”

Wij wensen Renate en Klaas Jan heel veel succes in hun nieuwe functie!