Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Nieuwe toekomstcheck biedt ondernemer inzicht in liquiditeit en scenario’s

12-11-2021 – VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met ondernemers een nieuw instrument ontwikkeld: de ToekomstCheck. Deze check geeft ondernemers meer inzicht in hun liquiditeitspositie voor de komende twaalf maanden. Ook krijgen ze te zien wat er in verschillende scenario’s met hun liquiditeit gebeurt.

Na ruim anderhalf jaar zit de Nederlandse economie weer in de lift. Dat betekent niet dat de financiële zorgen van ondernemers meteen verdwenen zijn. Veel ondernemers hadden de afgelopen tijd vooral één zorg: het bedrijf overeind houden. Nadenken over de lange termijn schoot erbij in. Het is belangrijk om nu het vizier op de toekomst te richten en inzicht in hun financiële positie helpt daarbij.

Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW: “Ondernemers hebben nu veel aan hun hoofd. Met de Toekomstcheck helpen we ze eenvoudig inzicht te krijgen in de liquiditeit van hun bedrijf. Hoe staan ze er nu voor en wat is de prognose voor de komende twaalf maanden? En in hoeverre is het bedrijf bestand tegen verschillende toekomstscenario’s? Zo proberen we extra ondersteuning en perspectief te bieden om uit deze onzekere tijden te komen.”

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd – bij de Belastingdienst, bank en leveranciers –  en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze weer gaan investeren, in groei, digitalisering, verduurzaming. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s van groot belang.”

Detoekomstcheck.nl biedt ondernemers:

  • op een makkelijke efficiënte manier financieel voorbereid zijn op wat er in de toekomst kan gaan gebeuren;
  • snel inzicht in de financiële liquiditeit van het bedrijf nu en de komende twaalf maanden, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens;
  • een indicatie van de financiële liquiditeit in drie scenario’s: realistisch, optimistisch en pessimistisch;
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard;
  • direct tips bij de relevante scenario’s;
  • doorverwijzing voor persoonlijke begeleiding naar het Ondernemersklankbord en in het vervolg ook brancheorganisaties.

De toekomstcheck is veilig, overzichtelijk en werkt snel en wordt de komende tijd verder verfijnd en uitgebreid. De tool is onderdeel van het project ‘Blik op de toekomst, met perspectief vooruit’. Dat is een initiatief van MKB Nederland in samenwerking met het Ondernemersklankbord, de Kamer van Koophandel en VNO-NCW en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.