Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019: samenwerken in Rivierenland vanzelfsprekend

Op 16 januari organiseerde VNO-NCW Rivierenland samen met bedrijvenkringen de nieuwjaarsbijeenkomst voor het regionale bedrijfsleven. Deze mooie jaarlijkse traditie vond dit keer plaats bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. En net als vorig jaar was er de geweldige ondersteuning van de studenten van ROC Rivor.

Ruim 200 ondernemers en bestuurders hebben het glas geheven op een regio waar we trots op mogen zijn; een regio met veel bijzondere initiatieven en samenwerkingsverbanden, die elders in Nederland niet vanzelfsprekend zijn, maar in Rivierenland gewoon gedaan worden, gewoon… want Rivierenland is hierin wel een tikkeltje bescheiden.

De avond begon met een terugblik op 2018. Vervolgens lichtte JanKees van der Wal, bestuurslid VNO-NCW Rivierenland, aan de hand van mooie beelden onze groeiagenda en activiteiten in 2019 toe. Download de volledige groeiagenda met lobbyspeerpunten van de regio in de Community, het digitale ledenplatform van VNO-NCW.

Daarna was het podium voor Hans Beenakker, voorzitter van FruitDelta Rivierenland en burgemeester van Tiel. Na wat cijfers over de regio, werden het belang van samenwerking binnen FruitDelta en de diverse initiatieven zoals de Economic Board, het Regionaal Investeringsfonds en het Mobiliteitsfonds benadrukt. Hans Beenakker sloot zijn presentatie af met de uitnodiging voor de Nationale Kersenparty op 28 juni op Kasteel Ammersoyen.

Na een heerlijk stamppottenbuffet werd staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verwelkomd. Zij vertelde over haar MKB-actieplan en de diverse regelingen die moeten bijdragen aan het versterken van het MKB. Goed om te horen dat zij een verbinding legde met onze groeiagenda. Gezamenlijk werd daarna een toast uitgebracht op het nieuwe jaar met een glas LingeBruut, een bijzonder streekproduct van het Betuws Wijndomein en was er daarna gelegenheid om met mevrouw Keijzer in gesprek te gaan.