Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Oliebollenoverleg in Flevoland

Ieder jaar organiseert een bedrijfskring uit Flevoland het oliebollenoverleg. Dit jaar was de beurt aan Zeewolde. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor de besturen van alle bedrijfskringen uit Flevoland en VNO-NCW Midden om kennis en ideeën uit te wisselen.

Bedrijfskring Zeewolde ontving op 27 november de bedrijfskringen uit Almere, Dronten, Lelystad, Emmeloord en Urk bij restaurant The Lux. Tijdens het diner was er gelegenheid om kennis te maken en bij te praten. Na het diner en een welkomstwoord door BKZ- voorzitter Luuk Salomons kwamen onder leiding van Rob Dal, regiomanager bij VNO-NCW Midden, diverse discussies los.
Ter voorbereiding op deze avond hebben alle besturen stellingen aangeleverd over zaken die leven binnen de bedrijfskring en hun leden. Iedereen gaf zijn of haar mening over een stelling, door een plaats in de zaal in te nemen. Rob zorgde ervoor dat iedereen aan het woord kwam om een toelichting te geven en met elkaar hierover in gesprek te gaan. De stellingen gingen over uiteenlopende onderwerpen. Van samenwerking tussen bedrijfskringen tot het betrekken van leden om zich in te zetten voor het collectieve belang. En van de noodzaak van circulariteit in het bedrijfsleven, de betekenis van de Lelylijn voor Flevoland, tot de taak van ondernemersverenigingen in relatie tot de connectie tussen onderwijs en het bedrijfsleven.
Er werd over de onderwerpen gesproken en vragen werden gesteld. Kennis werd uitgewisseld. Omdat VNO-NCW Midden ook contact heeft met diverse organisaties landelijk en in Flevoland, neemt VNO-NCW Midden bepaalde vragen vanuit de bedrijfskringen mee. Op belangrijke thema’s als klimaat, bereikbaarheid en arbeidsmarkt hebben we mooie resultaten behaald dit jaar. Denk aan het verbreden van de Kornwerderzandsluis, verbreding van de A6 tussen Almere en Lelystad en natuurlijk zitten wij boven op de Stikstof en PFAS dossiers. Samenwerking is op deze dossiers essentieel.
Na een enerverende en inspirerende sessie werd de avond afgesloten met koffie en een oliebol … de bijeenkomst heet natuurlijk niet voor niets het ‘Oliebollenoverleg’.