Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ondernemers leggen fileproblematiek A28 uit

De samenwerkende gemeenten Noord-Veluwe, de regio Zwolle en werkgeversvereniging VNO-NCW Midden zetten zich in voor de verbreding van de A28. Een goede doorstroming van de A28 dient als breder belang zaken als bereikbaarheid van de Noord-Veluwe, de verbinding Noord-Duitsland/Scandinaviƫ. Ook is er een specifiek economisch belang van de A28 voor de regio Noord-Veluwe: de sector Transport en Logistiek is van oudsher belangrijk voor onze regio en ook voor de toekomst: het is een groeiende sector, op de Noord-Veluwe zijn sterke bedrijven, we hebben een goede uitgangspositie. De sector Transport en Logistiek sluit aan bij opleidingsniveau van een deel van de beroepsbevolking: mbo.

Het bureau Studio Bereikbaar is door de overheden gevraagd om een MIRT-onderzoek te doen naar de knelpunten rondom de A28. Het doel is om te onderzoeken waarom er files zijn en wat de verwachtingen van de toekomst zijn. Het onderzoek gebeurt op basis van statistische cijfers.

Voor de regio en VNO-NCW Midden is het ook erg belangrijk dat het geluid van de ondernemers in de regio mee wordt genomen, want de cijfers wijken nog weleens af van het gevoel en de werkelijkheid in de omgeving.

Daarom is er een bustour van Nijkerk tot aan Hoogeveen georganiseerd. Op zes plekken ging het onderzoeksbureau in overleg met overheden en ondernemers. De opkomst vanuit ondernemers was zeer groot. Hier blijkt maar waar eens dat er iets moet gebeuren rondom de A28. Ook de Diamant van Midden-Nederland was betrokken bij de bustour.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Herald Immink, regiomanager VNO-NCW VeluweVallei, immink@vno-ncwmidden.nl