Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ondersteuning bedrijfsleven Achterhoek

Deelname Interreg VI A Deutschland-Nederland

Provincie Gelderland, gemeente Winterswijk, Oost NL en VNO-NCW-Midden, regio Achterhoek bezochten het bedrijf Pillen Precision B.V. in Lichtenvoorde. De onderneming nam namelijk eerder deel aan het 5e Europese programma Interreg A Deutschland-Nederland. Managers Theo en Mark Pillen blikten terug op een geslaagde Nederlands-Duitse samenwerking.

In de Achterhoek kregen bezoekers inzage in een modern hightech industrieelproces. Het Pillen-management vertelde hoe via een netwerk van verschillende, internationale bedrijven gezamenlijk is toegewerkt aan een volledig geautomatiseerd productiesysteem dat zelfstandig componenten kan produceren. Elk deelnemend bedrijf leverde een specialisme, van robots tot software.

Gelderland stimuleert het ontwikkelen van Nederlands-Duitse grensoverschrijdende projecten. Daarom is de provincie nu voor de zesde keer betrokken bij Interreg VI A Deutschland-Nederland, ditmaal voor de periode 2021-2027. Nederlandse ondernemers die actief zijn in de grensprovincies worden aangemoedigd nog meer samen te werken met het Duitse bedrijfsleven. Concreet ligt de focus op het MKB.

Ellen Jansen, namens provincie Gelderland: “Dit succes biedt ook kansen voor andere Achterhoekse bedrijven. Hopelijk weten ook zij de weg naar het EU-programma Interreg A te vinden. Wij zitten er klaar voor!”

Neem voor meer informatie contact op met Ellen Jansen: e.jansen@gelderland.nl