Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ontwikkelfonds maakt arbeidsmarkt Regio Zwolle klaar voor toekomst

14-10-2019 – Minister Arie Slob en staatssecretaris Tamara van Ark en reikten 14 oktober jl. de allereerste ‘Upgrade Jezelf Regio Zwolle toekenningen’ uit aan advies- en ingenieursbureau Enconsol en B.V. Kraanbedrijf BKF, beide actief in de Regio Zwolle. Met de twee toekenningen kunnen in totaal vijf werknemers van twee verschillende bedrijven scholing volgen. Ook andere werkgevers in de Regio Zwolle kunnen cofinanciering aanvragen voor het upgraden van werknemers.

“Waar wij van dromen in Den Haag, dat gebeurt hier met de Human Capital Agenda van de Regio Zwolle”, zegt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “De vraagstukken die samenhangen met beschikbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt, dat is mensenwerk. Jelle Jan Burggraaff (BKF) ziet als werkgever wat nodig is om mensen vitaal te houden voor de arbeidsmarkt en zet daar op in. Hij is een inspiratie voor andere werkgevers.”

B.V. Kraanbedrijf BKF, een bedrijf met vier vestigingen waar in totaal 45 mensen werken, deed een aanvraag bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle (een initiatief van de Human Capital Agenda) om een werknemer te upgraden naar ‘uitvoerder hijswerken’. “In de economische crisis moesten we mensen laten gaan. Nu is het weer tijd om te investeren in mensen”, zegt Burggraaff. “Met de certificering die voortvloeit uit deze opleiding, bieden we straks uiterst professionele werkvoorbereiding.

Nieuwe generatie
Minister Arie Slob van het ministerie voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media onderstreept het belang van de nieuwe generatie die aan het werk gaat. “Ook jonge mensen helpen om de doelen op de arbeidsmarkt te bereiken.”

Jelmer Visscher (24) is werkvoorbereider bij Enconsol. Hij is een van de vier medewerkers van het zeskoppige bedrijf die binnenkort een upgrade krijgen dankzij opleidingen die mede zijn gefinancierd door het Ontwikkelfonds. “Toen ik een jaar geleden mijn opleiding afrondde, dacht ik niet ‘en nu ben ik klaar met studeren’. Ik vind leren leuk en wil in mezelf blijven investeren. Voor mijn werkgever is het belangrijk dat ik breed inzetbaar ben en ik wil mijn positie op de arbeidsmarkt blijven verbeteren.”

Portaal
Investeren in mensen is nodig, onderstreept ook René de Heer, de Zwolse wethouder economie, onderwijs en werk (Human Capital Agenda). “De Regio Zwolle telt 100.000 banen en 121.000 inwoners. We moeten dus mensen van buiten de regio aantrekken. Vandaag is het startsein voor Ontwikkelfonds Regio Zwolle, dat helpt om werknemers te upgraden, zodat ze optimaal inzetbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Naast het fonds is er onder andere ook RegioOpleiders, het portaal voor opleiding, scholing en ontwikkeling.”

Aanvraag doen
Het budget van Ontwikkelfonds Regio Zwolle is beschikbaar voor alle mkb’ers, werkgevers en zzp’ers in de Regio Zwolle. Het betreft een 50/50-cofinanciering voor het ontwikkelen, opleiden en laten leren van (potentiële) werknemers. Werkgevers uit de Regio Zwolle kunnen tot en met 31 december 2019 een aanvraag indienen. Kijk voor meer informatie op upgradejezelfregiozwolle.nl.

Startschot Upgrade Jezelf
Deze uitreiking was het startschot van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit fonds is een onderdeel van de Human Capital Agenda die in de regio Zwolle is ontwikkeld. VNO-NCW regio heeft zich samen MKB-Nederland regio Zwolle, onderwijsinstellingen en de overheid ingezet voor een nieuwe aanpak van de uitdagingen die in de arbeidsmarkt spelen. Gedeputeerde Tijs de Bree: “De Human Capital Agenda is een mooi voorbeeld van hoe hier in de regio wordt samengewerkt.” HCA zet onder het motto ‘Upgrade Jezelf’ in op een leven lang ontwikkelen, om de arbeidsmarkt – en daarmee de regionale economie – vitaal en veerkrachtig te houden.

VNO-NCW regio Zwolle is blij met deze aanpak. Het ontwikkelfonds is een concreet resultaat van deze samenwerking. Om ondernemers in Regio Zwolle actief te betrekken bij de kansen van de Human Capital Agenda zal VNO-NCW regio Zwolle zich blijven inspannen, onder andere door een bezoek te brengen aan de bedrijvenkringen in de regio Zwolle.

Contact
Auke Oosterhoff, regiomanager VNO-NCW regio Zwolle, telnr. 06-11351719