Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Op zoek naar medewerkers met afstand tot arbeidsmarkt

Dan is de kandidatenverkenner banenafspraak een handig hulpmiddel. Je kan zoeken naar kandidaten die onder de banenafspraak vallen en contact met ze opnemen via het werkgeversservicepunt. En je kan de kenmerken zien van deze mensen: zoals reisafstand, opleidingsniveau, het aantal uur dat een kandidaat wil werken, en in welke mate ze beschikbaar zijn voor werk. De kandidatenverkenner banenafspraak geeft dus een beeld van de kandidaten die vallen onder de banenafspraak. Meer info: https://www.werk.nl/werk_nl/werkgever/wervingsadvies/personeel-subsidies/kandidatenverkenner-banenafspraak

Je kan de kandidatenverkenner banenafspraak gebruiken als je een account hebt voor werk.nl. Log in op Mijn werk.nl en klik onder ‘Cv’s zoeken’ op ‘Kandidatenverkenner banenafspraak’. Heb je geen werkgeversaccount? Dan vraag je een account aan via https://www.werk.nl/werk_nl/werkgever/account/aanvragen.

Werkzaak Rivierenland is dé organisatie voor werk en inkomen in de regio Rivierenland en werkt voor maar liefst 8 gemeenten in de regio: Tiel, Culemborg, West Maas en Waal, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Neder-Betuwe en Buren. In een netwerk van organisaties werkt Werkzaak samen om de arbeidsmarktregio optimaal te bedienen. De visie van Werkzaak Rivierenland is: Talent werkt voor Rivierenland. Meer mensen aan het werk, op basis van hun kwaliteiten, daar zet Werkzaak Rivierenland zich voor in. De missie is “Werkzaak Rivierenland wil de meest ondernemende infrastructuur voor werk en inkomen van Nederland zijn. Werkzaak Rivierenland regelt dit door de verbinding te zijn tussen de vraag naar en het aanbod van werk. Dit doen we voor werkzoekenden in Rivierenland en werkgevers in Rivierenland en daarbuiten.” Neem hier eens een kijkje https://www.werkzaakrivierenland.nl/ik-bied-werk en lees wat Werkzaak voor bedrijven in Rivierenland kan betekenen.

De afgelopen jaren is er bijvoorbeeld veel positieve ervaring opgedaan met de training Mentorwijs. Inmiddels zijn ruim honderd leidinggevenden van diverse bedrijven uit de regio je voorgegaan. Op dit moment wordt een nieuw programma voor de training Mentorwijs voorbereid. Deze bestaat uit vijf bijeenkomsten inclusief een intake. Op hoofdlijnen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voorbereidingen voor de komst van een nieuwe medewerker
  • Communicatie en stijlen van leidinggeven
  • Observeren en competenties
  • Weerstand en feedback
  • Psychische beperkingen

Met deze training kan nog beter worden aangesloten bij de wens en leervraag van de werkgever.