Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Opnames Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show van start!

VNO-NCW Midden organiseert jaarlijks de vijf techniekdagen met verschillende partners in Gelderland. De techniekdagen worden georganiseerd om scholieren kennis te laten maken met de wereld van techniek en de instroming met techniek te bevorderen.
Dit jaar kunnen helaas de reguliere techniekdagen niet doorgaan. Daarom is er een Gelders alternatief bedacht door VNO-NCW Midden en de partners van de regionale techniekdagen namelijk De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show. Er komen zeven verschillende afleveringen waar verschillende duo’s van middelbare scholen uit Gelderland de strijd met elkaar aan gaan. Elke aflevering laat een andere wereld van techniek zien. De opnames zijn 12 december van start gegaan!

In elke aflevering worden de kijkers meegenomen in een verschillende wereld van techniek. De werelden mens & gezondheid, Hi-tech & Science, Energie, Water & Veiligheid, Voeding & Natuur, wonen, Werken & Verkeer, Ontwerp, Productie & Wereldhandel en Digitaal, Media & Entertainment. Aan elke wereld van techniek zijn lokale bedrijven gekoppeld die verschillende activiteiten en onderwerpen laten zien. Tevens gaat een razende reporter elke aflevering op bezoek bij een bedrijf.

De opnames vinden plaats in de Mobility Innovation Center te Arnhem. In de eerste aflevering, die in het teken staat van Mens & gezondheid, neemt het duo van Het Houtkamp College uit Doetinchem het op tegen het duo van Het Rijks Nijmegen. Er zijn grappige oplossingen te zien voor ouderen die door dementie moeite hebben met het maken van contact. Dit doen we met een robot poes, een houten ei dat geluid maakt bij aanraking en een slimme drinkbeker die niet kan omvallen. We kijken naar de werking van een endoscoop en we doen een race met speciale fietsen. Onze razende reporter gaat in de eerste aflevering op zoek naar speciaal ontwikkelde wormpjes. De eerste aflevering is vanaf begin volgend jaar te bekijken op www.techniekdag.nl.