Positieve geluiden op Prinsjesdagcongres regio Zwolle, maar werk aan de winkel!

Bijna 100 ondernemers en bestuurders uit regio Zwolle bespraken tijdens het Prinsjesdagcongres de betekenis van de miljoenennota voor de regio Zwolle. Het congres  -georganiseerd door Regio Zwolle, VNO-NCW regio Zwolle en ING- werd dit jaar gehouden bij het bedrijf Duntep in Staphorst.

Uit de presentatie van ING kwam een positief beeld over de Miljoenennota naar voren. Het economisch herstel gaat snel en de Rijksbegroting ziet er beter uit dan verwacht. De ondernemers zijn daar blij mee, maar gaven ook aan dat er heel veel werk aan de winkel is.  Laurens de lange (voorzitter VNO-NCW regio Zwolle) ziet met de middelen die vanuit de Miljoenennota beschikbaar komen goede mogelijkheden om te investeren in de brede welvaart. Daarbij benadrukte hij wel dat we echt moeten investeren in de woningbouw. De onbalans in de woningmarkt is een bedreiging voor de starters op de woningmarkt. Het wordt steeds duidelijker dat dit doorwerkt in levens van de inwoners van onze regio. Laurens de Lange riep op om als ondernemers en overheid kennis en kunde bundelen te zoeken naar nieuw samenwerkingsvormen.  “De uitdaging is groot, we hebben de ruimte in onze regio, er is investeringsruimte, nu gaat het er om dat we het echt gaan organiseren.”

René de Heer, wethouder economie van de gemeente Zwolle en dagvoorzitter omarmde het idee en sprak al van de ‘Woonbrigade’.  Tijdens het congres vertelden een viertal ondernemers uit de regio -waaronder de gastheer Duntep- over hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Uit de verhalen kwam naar voren dat ondernemers veel voor de kiezen hebben gehad en een enorme veerkracht hebben getoond.

Uiteraard was er na afloop ruimte om onderling de ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Contactpersoon: Auke Oosterhoff, 06-11351719.