Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Rodeloperdag Regio Amersfoort voor ondernemers met thema Vitaliteit

Ook in 2019 rolden regionale bedrijvenkringen en de regio gemeenten in de regio Amersfoort de rode loper uit voor ondernemers. Nijkerk was 21 november 2019 de host van dit altijd druk bezochte evenement bij Kade 10. De regio beter leren kennen, elkaar informeren en inspireren en laten zien dat ondernemers hier gewaardeerd en welkom zijn. Dat is het doel van de jaarlijkse Rodeloperdag. Het thema dit jaar was Vitaliteit en dat bleek een actueel thema, want wel 170 ondernemers namen deel aan deze middag.

Burgemeester Renkema van Nijkerk verwelkomde aan het begin van de middag de deelnemers aan de bustour. Daarna vertrokken vier bussen voor een tour langs zeer uiteenlopende bedrijven in Amersfoort, Barneveld, Leusden, en Woudenberg. Wethouders uit alle 9 regiogemeenten namen deel aan de bustour.

Netwerkprogramma met thema Vitaliteit
Later op de middag startte een netwerkprogramma met thema Vitaliteit. Onder leiding van dagvoorzitter Arnoud Leerling vertelden vertegenwoordigers van Bieze, Excellent en Senta over hoe zij hun medewerkers aan zich binden en fit houden. Medewerkers met een gezonde leefstijl zijn immers mentaal en fysiek fitter, meer in balans en presteren daarom beter waardoor ze beter met veranderingen om kunnen gaan. Vanuit de deelnemers werden Mieke van de Berg en Paula de Boer naar voren gevraagd om hun ervaring van die middag te delen. Zij waren erg enthousiast en onder de indruk van de bedrijven en verhalen van de bezochte ondernemers.

Wethouder Broekman van Nijkerk benadrukte nog eens dat de Foodvalley en de regiogemeenten grensontkennend samenwerken en elkaar versterken. De wethouder gaf daarbij aan dat zij erg trots is op de prachtige en innoverende foodbedrijven in de regio waar gezond voedsel voor binnen- en buitenland wordt geproduceerd.

Na deze inspirerende voorbeelden konden deelnemers aanvullende kennis opdoen bij diverse kramen. Hier kreeg men informatie over vitaliteit, fysiek, mind en lifestyle. En natuurlijk was er ook volop gelegenheid om te netwerken. Van deze mogelijkheid werd dan ook volop gebruik gemaakt onder het genot van een gezond hapje en een drankje. En zo ging iedereen na een geslaagde en informatieve Rodeloperdag naar huis en werd een doosje met twee mooie rode bonbons aangeboden van Bontom en een proteïne drankje van Arla Food, beide bedrijven uit Nijkerk.

De Rode Loper dag kwam tot stand dankzij samenwerking tussen de ondernemersverenigingen VAO, VAZ, VAB, de Federatie Bedrijvenkringen regio Amersfoort, VNO-NCW provincie Utrecht en alle regiogemeenten.

Zie voor een foto impressie van de Rodeloperdag regio Amersfoort 2019: www.rodeloperdag.nl