Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Samen kijken naar het weer van vandaag, morgen en overmorgen – Blog Ilko Bosman

Vanochtend werd ik wakker en scheen de zon. Toen ik even later met de hond naar buiten liep, kreeg ik een flinke bui op mijn hoofd en terwijl ik dit aan het typen ben, komt de zon weer door. Typerend voor het afgelopen jaar; en ook heel typerend voor hoe veel ondernemers zich vandaag voelen. Het maken van scenario’s was voor velen essentieel om zich enigszins te kunnen wapenen tegen de onzekerheid. Voor de één werd het zwaar weer, terwijl de ander misschien onverwacht toch een goed jaar heeft kunnen draaien.

En net als het weer, veranderen ook tijden razendsnel.  Mijn eerste maand als voorzitter VNO-NCW regio Arnhem Nijmegen is  alweer voorbij. Hoewel ik al in mijn vierde bestuursjaar zit, is de rol van voorzitter echt anders. De afgelopen maand heb ik naast inspirerende kennismakingen ook de lobby met ons bestuur, onze regiomanager en uiteraard onze leden voortgezet. En daarbij mis ik nog meer dan eerder, net als jullie, het fysieke contact. Niet alleen onze mooie netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken, maar ook de overleggen met het bestuur en onze partners. Want naast dat we ons inzetten  om de stem van de ondernemer te laten horen, zijn we ook een hecht netwerk van heel diverse bedrijven.

Ondanks dat ik als ondernemer graag direct resultaat zie, heb ik geleerd dat je inzetten voor het beste ondernemersklimaat, ook betekent dat je moet inzetten op langdurige belangenbehartiging. Proberen wet- en regelgeving aan te passen is niet in een uurtje online geregeld. En zo zie je bijvoorbeeld ook dat sommige ondernemers meer last hebben van stikstof dan corona en je al vroeg moet inzetten op het enthousiasmeren van jeugd voor techniek. Gelukkig hebben we binnen VNO-NCW naast het bestuur onze mensen in de regio, die hun oog houden op de lange termijn en zorgen dat we op de juiste momenten onze leden kunnen vertegenwoordigen. Maar we willen ook graag hele concrete projecten en investeringen realiseren, waar je als ondernemer ook morgen wat aan hebt. Als bestuur hebben we hier concreet op ingezet met mooie voorbeelden zoals de MKB-deal met vouchers voor digitaliseringsinvesteringen en het project ArnhemMade, dat we recentelijk succesvol hebben afgerond. In die diversiteit aan onderwerpen, merk ik dat tijd soms je bondgenoot is, maar dat er regelmatig ook razendsnelle slagen gemaakt moeten of kunnen worden. Waarbij het geweldig is om te merken dat wij bij VNO-NCW regio Arnhem Nijmegen de nodige wendbaarheid en slagvaardigheid in huis hebben én weten te benutten.

Samen werken aan ontwikkeling voor onszelf als ondernemers én een succesvolle regio waar we vandaag, morgen en overmorgen succesvol kunnen zijn. Dat is waar ik me voor ga inzetten en waar ik enorm veel zin in heb! Dat kan ik alleen samen met jullie doen. Dus laat mij weten wat je bezig houdt, dan pakken we het samen op. En weer of geen weer, kom dan maar op met die stralende zon!

Ilko Bosman
voorzitter VNO-NCW Midden regio Arnhem Nijmegen