Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: REGIO8

Smarthub Incubator Industry

Het DRU Industriepark in Ulft krijgt een broedplaats voor startende ondernemers onder de naam Smarthub Incubator Industry. Met financiële bijdragen van overheden, ondernemers en geld uit de Regio Deal is de komende drie jaar een bedrag van ruim zes ton beschikbaar.

“Het is samen d’ran gaan voor de maakindustrie in de Achterhoek”, zo legt projectleider Gerben Peet van de Smarthub Incubator Industry uit. Het plan is om een fysieke locatie te creëren aan de Frank Daamenstraat waar startende ondernemers in contact komen met het ‘gevestigde bedrijfsleven’ in de Achterhoek. De komende drie jaar moeten jaarlijks tien starters hulp krijgen bij hun bedrijfsplannen, waarbij ervaren ondernemers optreden als mentor. De eerste ondernemers hebben zich volgens Peet inmiddels gemeld voor het toelatingsproces, waarna het project volgende maand kan starten.

Voor de Incubator is een bedrag beschikbaar van €625.140, dat onder meer wordt betaald door ondernemers, het CIVON, de gemeente Oude IJsselstreek en met een bijdrage uit de Regio Deal. Gelderland draagt in totaal €75.000 bij aan de broedplaats die moet ontstaan. “Met onze ondersteuning dragen we bij aan een gezonde regionale economie in Gelderland”, vindt gedeputeerde Christianne van der Wal. “Zo helpen we starters op weg met hun producten en bedrijven, zodat ze de concurrentie aan kunnen. Want zo dragen we bij aan het verdienvermogen in Gelderland.”