Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

‘Snel openingsperspectief nodig voor ondernemers’

“We roepen het kabinet op om snel te komen met een reëel openingsperspectief. Het vermogen en de financiële positie van bedrijven is nu erg verzwakt door de coronamaatregelen.”

Dat zegt de nieuwe regiomanager Flevoland van ondernemersvereniging VNO-NCW, Helga Brenninkmeijer uit Emmeloord. Ze was al regiomanager voor Utrecht; sinds kort doet ze Flevoland er ook bij.

Door de coronacrisis zal een nog onbekend aantal bedrijven in de regio failliet gaan, denkt Brenninkmeijer, maar hoeveel is moeilijk in te schatten. Door de steunmaatregelen kunnen bedrijven nu nog blijven bestaan. “Maar er zijn ook ondernemers die vroegtijdig stoppen. Soms gedwongen, soms verstandig”, zegt de regiomanager.

Pioniersgeest
Haar nieuwe werkgebied ervaart Brenninkmeijer als zeer ondernemersgezind: “Dat heeft te maken met de pioniersgeest. Die getuigt van ondernemerszin.” Ze ziet dat ook in de gezamenlijke lobby van overheden en VNO-NCW voor opening van vliegveld Lelystad, een besluit dat de Kamer controversieel heeft verklaard, nu het kabinet is gevallen.

In Het Gesprek gaat Helga Brenninkmeijer ook in op een nieuwe vrijetijdsbesteding van haar. Sinds kort zit ze in het bestuur van het Toon Hermanshuis in Emmeloord. 1 april wordt ze voorzitter. In het Toon Hermans Huis komen mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun partners bij elkaar. Daar wisselen ze ervaringen uit.