Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Stembus geopend voor de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

12 november 2020 – Om de twee jaar organiseert MKB-Nederland de verkiezing voor de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Doel hiervan is om op een positieve manier gemeenten te prikkelen zich in te spannen voor het lokale midden- en kleinbedrijf.

Bent u ondernemer, directeur-eigenaar, bedrijfsleider, directeur? Lees dan snel verder of vul gelijk de vragenlijst in!

Welke gemeente eindigt straks bovenaan? Wordt Rijssen-Holten (de winnaar van de afgelopen twee edities) verslagen? Is er een nieuwe winnaar bij de steden (vorige keer Almere)?

Het stimuleren van het lokale ondernemersklimaat is voor gemeenten nu belangrijker dan ooit: juist in deze tijden moeten zij er voor u, de ondernemer zijn, voor het lokale bedrijfsleven. Maar in hoeverre slaagt uw gemeente hierin? Hoe ervaart u als ondernemer de dienstverlening? En wat kan uw gemeente concreet voor ondernemers en bedrijven doen of verbeteren om samen uit de crisis te komen?

Laat het weten door mee te doen aan het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente of stad van Nederland!

Ondernemers zijn de baas! Wij vragen ondernemers naar hun mening over de gemeentelijke dienstverlening en kijken niet naar wat er formeel is geregeld. Wat op papier goed geregeld lijkt te zijn, kan in de praktijk namelijk toch behoorlijk tegenvallen.

Dit jaar is het voor ondernemers nog belangrijker dan ooit dat zij zich gesteund voelen door hun gemeente. De coronacrisis heeft velen hard geraakt in hun bedrijfsvoering. Los van de landelijke steunmaatregelen is het belangrijk dat ook vanuit de gemeente hulp en aandacht komt. Vandaar dat we een speciale coronamodule hebben toegevoegd aan het onderzoek.

Meer informatie kunt u vinden in het persbericht.