Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Graafschap College-student Mitchel van Reij geeft les bij Koen en Irin thuis

Studenten Graafschap College helpen met thuisopvang en onderwijs voor kinderen

26-01-2021 – Werkende ouders met jonge kinderen tot en met 12 jaar kunnen vanaf vandaag via www.studentenGChelpenmee.nl de hulp inroepen van een student Pedagogisch Werk en Onderwijs. Ruim 140 studenten zijn beschikbaar zolang de kinderopvang en basisscholen gesloten zijn (voorlopig tot 9 februari) én de studenten niet naar hun stage kunnen. Het initiatief van het Graafschap College wordt samen met Seesing Flex, Maqqie en VNO-NCW Achterhoek in de regio uitgezet.

VNO-NCW Achterhoek is heel blij met dit initiatief. Regiomanager Wilma Elbertsen: “Dit initiatief biedt een geweldige kans voor werkgevers en werknemers. Thuiswerken geeft veel druk bij werknemers met schoolgaande kinderen. Het is in het belang van zowel de werkgever als de werknemer dat mensen hun werk zo goed mogelijk kunnen doen en de combinatie van werk en thuisonderwijs volhouden. In onderling overleg kunnen werkgever en werknemer bepalen wanneer ze gebruik maken van de dienst en hoe ze de financiële verdeling van de lasten regelen.”

Op de website www.studentenGChelpenmee.nl. kunnen werkende ouders zich aanmelden en hun specifieke wensen kenbaar maken voor de thuisopvang en onderwijs voor hun kinderen. Binnen twee werkdagen horen zij of er een student beschikbaar is die aansluit bij de wensen. Is dat het geval, dan kunnen student en ouder, al dan niet via de werkgever, de contractuele zaken snel regelen via het online werkplatform Maqqie. Maqqie regelt de zakelijke overeenkomst, de betaling aan de student en de facturatie aan de werkgever van de ouder die de student heeft ingeschakeld. Of aan de ouder zelf wanneer die als ondernemer ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Contact
Wilma Elbertsen, regiomanager VNO-NCW Achterhoek, telnr. 06 – 211 704 37