Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Techniekdagen in 2023 wederom een succes!

Zelf een gereedschapskist timmeren of een kijkoperatie uitvoeren. Jezelf geprojecteerd zien in de stad New York door middel van een green screen of een windmolen op zonne- energie bouwen. Een robotje bouwen van een tandenborstel of het lassen aan een auto. Zo maar een greep van doe-activiteiten die de afgelopen zes techniekdagen voorbij kwamen.

Nijmegen, Arnhem, Foodvalley (Ede), Rivierenland (Tricht), De Liemers (Zevenaar) en de Achterhoek (Aalten) waren dit jaar het decor van de Techniekdagen. Het doel van deze dagen is om kinderen zelf te laten ontdekken hoe boeiend en veelzijdig techniek is door middel van doe activiteiten. Scholieren ervaren zo wat ze leuk vinden en welke vorm van techniek het beste bij hen past. Technische opleidingen werken steeds nauwer samen met technische bedrijven om er voor te zorgen dat het onderwijs goed aansluit bij de praktijk op de werkvloer.

Dit jaar namen in totaal 273 bedrijven en onderwijsinstellingen deel aan de Techniekdagen.
Het totaal aantal bezoekers van deze dagen is met 15.000 een prachtig resultaat te noemen. Elke dag begon met een spectaculaire openingsact waarna de bezoekers zich naar binnen haastten om als eerste bij de diverse stands te zijn.

Naast de vele doe-activiteiten maakten de kinderen ook nog eens kans een drone te winnen door de Techniekdag flyer in te vullen. Deze flyers werden door de organisatie verspreid op scholen in de omgeving. In Nijmegen werd het eerste Nijmeegs kampioenschap vliegtuigjes vouwen en gooien gehouden waar kinderen voor in de rij stonden om aan deel te nemen. Het was een groot succes.

De organisatie van de Techniekdagen kon mede door de enthousiaste en belangeloze inzet van de diverse werkgroepen worden gerealiseerd. Met trots kunnen we terugkijken op een fantastisch Techniekdag jaar.

Op de www.techniekdag.nl zijn de aftermovies te zien van de verschillende dagen.