Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Terugblik ledenreis VNO-NCW Midden naar Silicon Valley

Van 28 september t/m 3 oktober 2022 brachten onze voorzitter Marcel Hielkema en directeur Karel Heijink met 20 leden van VNO-NCW Midden een bezoek aan The United States of America. Na twee jaar konden we namelijk weer op pad met onze ledenreis. Dit keer naar de inspirerende bestemming Silicon Valley. Het centrum van hightechinnovatie van Californië en waar de grootste technologiebedrijven van de wereld, zoals Google, gevestigd zijn.

De ledenreis staat altijd in het teken van nieuwe inspiratie opdoen, in gesprek met succesvolle (Nederlandse) ondernemers in het buitenland, lokale cultuur opsnuiven en netwerken. Allemaal aspecten die ook in Silicon Valley aan bod kwamen.

Er werd een bezoek gebracht aan Nederlandse Tech startup, Zededa. Hier werden we meegenomen in de wereld van Edge technologie en Venture Capital. Op het Nederlandse consulaat kregen we informatie over zaken doen in de VS en de hulp die het consulaat daarbij kan bieden. Hotelketen CitizenM praatte ons bij over hun filosofie ten aanzien van de hotellerie en de expansie die de groep doormaakt in Amerika. Ook bezochten we de kantoren van Uber en hadden we naast een rondleiding een gesprek met één van de software developers die al sinds het begin van Uber daar werkt. Een ander boeiend onderdeel van het programma was een minicursus Artificial Intelligence door Jans Aasman, een voormalige professor van de TU Delft die al achttien jaar een bedrijf runt in San Francisco. Een zeer interessant kijkje in de (nabije) toekomst.

Tussen de inspirerende bedrijfsbezoeken door, was er ook tijd voor ontspanning. Er werd een bezoek gebracht aan het wereldberoemde eiland Alcatraz en natuurlijk mocht een fietstocht over de Golden Gate Bridge niet ontbreken.

Al met al een zeer geslaagde reis, gelet op onderstaande reacties van twee deelnemers en zoals de foto’s op deze pagina zeker ook laten zien!

Henny Blokhuis, ZieZo!: “Wat een fantastische ervaring met deze mooie groep. Een intensief programma met goede afwisseling tussen business en pleasure. Je krijgt een kijkje achter de grote bedrijven, zoals Uber, waar je anders nooit komt. Er worden open en eerlijke ondernemersverhalen gedeeld. En ik weet nu wat een ambassade ook voor jou als ondernemer kan doen. Dit is een reis die verbindt en waarmee je je netwerk uitbreidt. Het was echt super om op pad te zijn met ondernemers die een eigen visie op zaken hebben.

Jan Kees Pikkaart, Vibes Building Engineers: “De eerste keer een dergelijke ledenreis voor mijn vrouw en mij. Een intensief programma met een aantrekkelijke mix van zakelijke en toeristische activiteiten. Hoogtepunten waren de presentaties bij Zededa en Jans Aasman. Zededa heeft dankzij vertrouwen van (potentiële) klanten en grote externe financiers het bedrijf van niets naar het huidige niveau gebracht. Een enerverende ontwikkeling van een startup. Jans Aalbers nam ons mee in de wereld van “knowledge graphs”. Een inspirerende uitleg over analyses maken door het in beeld brengen van relaties waarmee bijvoorbeeld de wereld van witwassen wordt onderzocht. Het mooie van deze ledenreis is dat je door de diversiteit aan deelnemers, verschillende ervaringen en inzichten deelt. Zeer de moeite waard om te hebben deelgenomen.”