Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Terugkoppeling themabijeenkomst betekenisvol ondernemen

Op 18 februari 2020 waren de leden van VNO-NCW Stedendriehoek en relaties van KonnecteD en Lucrato Werkbedrijf te gast bij KonnecteD voor een masterclass over de betekenis economie en praktijkvoorbeelden van inclusief ondernemen.

Na een hartelijk welkomstwoord van Pascal Hulsegge, bestuurder VNO-NCW Stedendriehoek en vice-voorzitter FactorWerk, en kennismaking met KonnecteD door Rien Kooijman a.i. directeur volgde de masterclass van Kaj Morel. Kaj Morel is pionier van de betekeniseconomie. In de betekeniseconomie gaat het om het toevoegen van waarde aan de maatschappij. Daar waar de oude economie vooral draait op korte termijnbeleid, moet een bedrijf zich nu vooral laten leiden door het rendement op de lange termijn. Niet langer investeren in een wegwerpmaatschappij, maar inzetten op duurzame productie, duurzame inzetbaarheid van mensen en langlopende klant- en leveranciersrelaties. Groei is dan geen doel op zich meer maar een middel om meer bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de samenleving. Wil jij ook stappen zetten? Begin dan met het bedenken welke positie je als ondernemer in wil nemen. Wil je de mouwen opstropen en aan de slag gaan? Kies dan één van de 10 uitgangspunten van de betekeniseconomie om mee aan de slag te gaan. Als afsluiting vertelden Gea Sijpkes van Humanitas Deventer, Rowie Mennega en Godfried Biemans van ESA (VanDrie Group) onder begeleiding, van Arjan Hummel van Buddo, hoe zij inclusief ondernemen in de praktijk.

Inclusief ondernemen: op naar de 100.000 banen!

Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de ‘Banenafspraak’. Als ondernemers weten we als geen ander dat goede medewerkers de basis zijn van een succesvol bedrijf. Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt de mogelijkheid om teams te versterken met zeer gemotiveerde medewerkers. Benieuwd hoe andere werkgevers het doen? Bekijk hier de website.