Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Terugkoppeling themabijeenkomst See You in Court

Wat betekent het om voor het bankje te staan? Dat hebben de leden van VNO-NCW Stedendriehoek en regio Arnhem-Nijmegen ervaren op 30 januari 2020 bij de rechtbank Gelderland in Arnhem. Bij de rechtbank Gelderland behandelen, de ruim 160 rechters, elk jaar zo’n 175.000 rechtszaken.

Margeet Blaisse, gastvrouw van de bijeenkomst en President rechtbank Gelderland vertelt: “Rechtspraak is een belangrijk onderdeel van de samenleving. Iedereen heeft er een mening over omdat het grip heeft op alledaagse dingen. Denk aan een echtscheiding, een kind die iets gestolen heeft bij de Etos of een alleenstaande vader of moeder die de financiën niet meer kan regelen en onder bewind moet. Rechtspraak raakt iedereen, in allerlei vormen”. Wil jij de rechtbank ook een keer bezoeken zonder voor het bankje te moeten staan? Kom dan vooral een keer kijken!

De mislukte overname

De advocaten van JPR hadden een casus voorbereid ‘de mislukte overname’. De leden werden onderverdeeld in drie groepen: de advocaten van de eiser, advocaten van de gedaagde en een groep rechters die uiteindelijk het vonnis bepaalden. Ondernemers zijn volledig in de rol gekropen en moesten zich voorbereiden op de casus rondom eigendomsrecht, contracten en due dilligence.

Onder bevlogen begeleiding van JPR stonden de leden voorbereid voor de rechters om gepassioneerde pleidooien te geven en de vragen van de rechters te beantwoorden. Leden keken terug op een goede bijeenkomst die afgesloten werd met een klap met de hamer en uiteraard een borrel.  Bekijk de foto’s voor een indruk van de bijeenkomst.