Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Wat levert publiek/privaat samenwerken op voor het MKB?

Op 6 februari vanaf 14.00 uur wordt het Katapult minifestival georganiseerd. Luister in festivalsetting naar het Praatje bij plaatje van de Pro-motor genomineerden; krijg eerste hulp bij vraagstukken zoals ‘hoe werk ik samen met onderwijs?’ en hoor alles over lopende programma’s en regelingen bij Regel ‘t. Er is  veel ruimte voor uitwisseling en netwerken.

Voldoende en goede mensen?
Iedereen worstelt ermee: voldoende en goed opgeleid personeel. De ene (technische) sector kamt met nog grotere tekorten dan de andere. Termen als ‘human capital’ en ‘leven lang ontwikkelen’ vliegen je daarbij om de oren. In de huidige markt redden we het niet meer door alleen maar meer te werven en op te leiden.

Echte samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt biedt een oplossing, maar dan moet je wel toegang tot de juiste ingangen hebben. Katapult is met bijna 300 samenwerkingsverbanden, waarbij 8.000 bedrijven zijn aangesloten, het grootste grassroots netwerk van publiek-private samenwerkingen (pps’en).

Samenwerken levert meerwaarde op, daar laten we graag heel veel ondernemers van mee profiteren. En daarom organiseert Katapult een minifestival op donderdag 6 februari, volledig in het teken van de meerwaarde van publiek privaat samenwerken voor het mkb.

Wat kun je verwachten?
Tijdens het evenement worden mkb-bedrijven, branches en fondsen en iedereen die zich bezighoudt met mkb (van dienstverlener tot beleidsmaker) geïnformeerd over:

  • Succesvolle voorbeelden die je een inkijk geven in wat samenwerken met onderwijs voor mkb kan opleveren. Want waarom opnieuw het wiel uitvinden? Denk hierbij aan:
    • Professionals, die precies snappen wat jij nodig hebt voorbeeld
    • Om- en bijscholing op maat voor jouw medewerkers
    • Onverwachte innovaties door studententeams. voorbeeld
  • De mogelijkheid om één op één met je mee te denken over hoe een pps voor jou kan werken.
  • Informatie over relevante regelingen, zoals MKB!dee, Versnelling Digitalisering mkb, Regionaal Investeringsfonds mbo.
  • Handvatten voor bedrijven om samen te werken met onderwijs en pps, gebaseerd op de ICT sector.

Praktische informatie
Dit minifestival vindt plaats op 6 februari in de omgeving van Amsterdam, start om 14.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.
Bekijk hier het programma.

Aansluitend vindt de uitreiking van de Pro-motor Award plaats. Onder leiding van juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, wordt deze prijs diezelfde avond uitgereikt aan de samenwerking die de grootste meerwaarde voor het mkb oplevert.