Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Tot 30 juni proef met gratis e-deelfietsen Arnhem

Op woensdag 10 april is de proef elektrische deelfietsen bij Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) officieel van start gegaan. Met een grote glimlach maakten Kevin Rijke (IPKW), Erik Folgering (HAN), Bernard de Graaf (VNO-NCW Midden) en Hans de Vroome (Gemeente Arnhem) hun eerste rit met de e-deelfiets over het industrieterrein.

Onder het motto ‘Maak de fietser in je los’ worden medewerkers en studenten gestimuleerd om gebruik te maken van de gratis e-deelfietsen. De fietsen zijn tot en met 30 juni te gebruiken voor onder andere ritjes tussen IPKW en de HAN. De 20 beschikbare fietsen kunnen geregistreerd worden met de bijbehorende app van deelplatform Amber. Het in- en uit checken kan bij de fietsenstallingen op de HAN en IPKW, wat tevens het oplaadstation is voor de fietsen. De app registreert hoe vaak de fietsen worden gebruikt en het aantal kilometers dat ze afleggen. Na afloop van de proef analyseren studenten van de HAN de gegevens om zodoende inzicht te krijgen in het gebruik van en behoefte aan deze deelfietsen in Arnhem.

Kevin Rijke, directeur IPKW, vertelt trots over het project: “Zo wordt de verbinding tussen de HAN en IPKW nog sterker”. Op IPKW werken al enige tijd honderden studenten van de HAN in een hybride leeromgeving, genaamd de O-Zone, aan bedrijfsvraagstukken. Uiteraard zijn de fietsen ook bruikbaar voor mensen die werken op IPKW, in totaal hebben zich al meer dan 100 IPKW’ers aangemeld.

Erik Folgering, hoofd bedrijfsvoering bij het instituut Engineering van de HAN, is ook erg blij met de elektrische deelfietsen. Hij hoopt dat de verbinding tussen de docent op school en de student op IPKW vereenvoudigd gaat worden. Zo kunnen de docenten de auto laten staan en op de e-deelfiets naar IPKW fietsen.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door VNO-NCW Midden, in kader van het programma Slim & Schoon Onderweg. Bernard de Graaf, bestuurslid van VNO-NCW Midden, vindt dit project dan ook een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. Hans de Vroome, wethouder van de gemeente Arnhem, hoopt dat de gemeente qua infrastructuur ook zal inspelen op de e-bikes en hoopt op een succesvolle proef.

Wilt u ook gebruik maken van de deelfiets? Kijk dan https://www.ipkw.nl/deelfiets/ voor meer informatie.

 

Voor een goede impressie van dit initiatief, klik hier voor het uitgebreide item dat RTV  Arnhem heeft gemaakt van deze aftrap-bijeenkomst.