Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Techniekdag Arnhem

Onder aanvoering van wethouder Jan van Dellen klinkt er een eenduidige kreet bij de opening van Techniekdag Arnhem: “zonder techniek staat alles stil!”. De opening zelf laat al zien hoe divers werken in de techniek is. Een autootje, aangedreven op waterstof, rijdt door het bouwlint dat dienst doet als knip-lintje.

Dit is ook precies wat de standhouders aan de toegestroomde kinderen willen laten zien. Zo heeft infrabedrijf Dusseldorp een trekpleister in handen met een mini-kraan, terwijl ziekenhuis Rijstate laat zien hoe zij techniek gebruiken bij operaties.
Slechts twee voorbeelden uit 45 diverse stands.

Het is niet alleen leuk om met techniek bezig te zijn, maar ook nodig. “Het is belangrijk om kinderen tijdig kennis te laten maken met techniek om zo de instroom bij technische opleidingen en beroepen te bevorderen”, aldus medeorganisator VNO-NCW Midden.

De locatie van de Techniekdag was dan ook treffend. Op Tech Plaza, het nieuwe onderkomen voor technische- en ICT-opleidingen van Rijn IJssel, wordt er immers hard gewerkt voor en door deze nieuwe generatie technici.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt weer een nieuwe generatie aan technici geïnspireerd te hebben, want zonder techniek staat alles stil.

We zijn al weer druk bezig met het plannen van de volgende techniekdagen. Die zijn op 11 juni in Varsseveld, 18 juni in Tiel en 24 september in Nijmegen.