Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

VNO-NCW Midden maakt energieadvies voor ondernemers nog gemakkelijker via 1-op-1 chat

Ons uitgangspunt bij het opzetten van regionale energie-expertiseteams in verschillende regio’s was om gemakkelijker inzicht en advies te bieden over hoe jij je organisatie kunt verduurzamen. Maar we gaan nog een stap verder voor ondernemers: een kosteloze 1-op-1 chat met gecertificeerde energieadviseurs, zodat je binnen enkele minuten antwoord hebt op jouw vragen over verduurzaming!

Duurzaamheid voor ondernemers binnen handbereik

Je hebt vast gemerkt dat VNO-NCW Midden zich inzet voor ondernemers die willen verduurzamen, of het nu uit eigen wil is of vanwege verplichtingen zoals de informatieplicht. Dankzij onze inspanningen zijn er nu regionale energie-expertisecentra verspreid over gebieden zoals de Foodvalley, Achterhoek, Rivierenland en Arnhem-Nijmegen. (tipje van de sluier; In andere regio’s waar we ook actief zijn, zullen er nog meer energiecentra worden opgericht) Ondernemers kunnen bij deze centra aankloppen ongeacht in welke fase van verduurzaming ze zitten: welke duurzame aanpak is het meest geschikt? Hoewel zonnepanelen vaak een goede keuze zijn, zijn er ook situaties waar andere oplossingen beter passen. Daarnaast geven deze centra handige tips en praktisch advies om energie te besparen, waardoor kosten worden verlaagd en problemen zoals netcongestie of transportschaarste kunnen worden verminderd. Want als je stroomaansluiting niet kan worden verzwaard, wordt het lastig om je bedrijf uit te breiden of je bedrijfsprocessen te vernieuwen. Maar door slimme tips en persoonlijk advies kan er ruimte worden gecreëerd binnen je huidige energielimiet, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Kosteloze 1-op-1 chat

Maar we gaan nog een stap verder voor ondernemers onze regio’s, namelijk met kosteloos 1-op-1 advies via chat. In samenwerking met het landelijke platform DEB.nl hebben we de DEB E-Helpdesk gelanceerd. Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je live en direct chatten met een gecertificeerde MKB-energieadviseur. Deze chats zijn 1-op-1 en gratis voor alle ondernemers in Nederland. Als je overweegt om te verduurzamen maar niet precies weet hoe of waar te beginnen, kun je eenvoudig een chat starten. De gecertificeerde energieadviseurs kunnen je helpen met allerlei duurzaamheidsonderwerpen, zoals zonnepanelen, perslucht, efficiënt energiegebruik, netcongestie, isolatie, energielabels, en meer. Wil je ook direct chatten met een energieadviseur? Ga dan naar de website van DEB.

Regionale 1-op-1 chat en aanpak

Ben je een ondernemer in de Achterhoek? Dan kun je direct chatten met de e-helpdesk via de website van DEB. Ben je een ondernemer uit Arnhem-Nijmegen? Dan kun je chatten via de website van REE. Ondernemers uit Rivierenland kunnen chatten via de website van DOE Rivierenland.

DEB.nl is hét online platform voor informatie over energiebesparing. Het biedt webinars, een handige quickscan en verschillende kennisdossiers aan. Waar DEB.nl het landelijke startpunt is, bieden de regionale energie-expertiseteams veel regionale informatie aan en zijn ze toegespitst op de ondernemers in specifieke regio’s. Met regionale experts en regionale kennis kunnen ze voor ondernemers in die regio vaak beter persoonlijk advies bieden.

Webinars voor ondernemers in Rivierenland

Een mooi voorbeeld zijn de aankomende webinars van DOE Rivierenland. Dit team houdt ondernemers uit de regio Rivierenland op de hoogte van de nieuwste oplossingen, regionale regelgeving en zelfs regionale en lokale subsidies, allemaal overzichtelijk gepresenteerd. Wil je de webinars van DOE Rivierenland volgen? Volg dan hun LinkedIn-pagina.