Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

foto: Marketing Oost, fotograaf: Theo Smits

VNO-NCW regio Zwolle wil investeren in perspectief

Wat was 2019 een mooie jubileumeditie van het Prinsjesdagcongres Regio Zwolle! Voor de 10e keer stonden we op de derde dinsdag van september stil bij de vraag wat de Miljoenennota voor de regio betekent. Mooi om te zien dat veel leden aanwezig waren bij deze eerste bijeenkomst van het seizoen.

Marcel Klok, senior econoom van ING liet zien dat de economische groei in Nederland volgend jaar doorzet. Consumentenbestedingen zetten door en overheidsinvesteringen stimuleren de economische groei. Voor VNO-NCW regio Zwolle gaat het erom dat we met elkaar perspectief geven aan bedrijven en inwoners van de regio . Het kabinet zet daarvoor goede stappen. Kijk naar investeringen in woningbouw en infrastructuur. Dat biedt ook kans voor onze regio.

Verdienvermogen bedrijfsleven overeind houden

Het is goed dat de lasten voor burgers worden verlaagd. Dat is goed voor de binnenlandse bestedingen en dus goed voor onze economie.  Maar er is ook een andere kant die wat VNO-NCW betreft ook moet worden benoemd. Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW regio Zwolle: “Het is belangrijk dat het verdienend vermogen van het brede bedrijfsleven overeind blijft. Fiscaal beleid in combinatie met stevige looneisen zullen dit onder druk zetten. En het is juist dat verdienvermogen dat de basis legt onder onze welvaart en welzijn.”

Volgende stap

De regio Zwolle heeft nu de kans om de volgende stap te zetten. Het gaat erom dat we perspectief blijven geven aan bedrijven en werknemers. Voor VNO-NCW  regio Zwolle houdt dat in dat we de randvoorwaarden voor economische ontwikkeling op orde moeten houden. De Lange: “In de basis gaat het dan om drie dingen: we moeten investeren in onze infrastructuur en leefomgeving, blijven investeren in mensen en elke dag innoveren. Dat is regio Zwolle.”

___________________________________________________

Prinsjesdagcongres 2019

Het Prinsjesdagcongres 2019 regio Zwolle vond plaats op dinsdagmiddag 17 september in Odeon Zwolle en werd georganiseerd door VNO-NCW regio Zwolle, MarketingOost, MKB-Nederland Regio Zwolle, Regio Zwolle, ING in samenwerking met Zwolse Theaters. Het Prinsjesdagcongres trekt jaarlijks meer dan 200 ondernemers en bestuurders van gemeenten en onderwijsinstellingen.

 

foto: Marketing Oost, fotograaf: Theo Smits