Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Webinar Toekomstbestendige Bedrijventerreinen op 8 juli 2021

Hoe houden we onze bedrijventerreinen aantrekkelijk, zodat we goed kunnen ondernemen: nu en in de toekomst? En hoe pakken we tegelijkertijd de opgaven  aan op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit en veiligheid? Hierover gaan we graag met je in gesprek tijdens het webinar Toekomstbestendige Bedrijventerreinen op 8 juli, georganiseerd door VNO-NCW Midden en provincie Gelderland.

Hoewel we in Gelderland zeker een aantal ‘koplopers’ kennen, is er juist op bedrijventerreinen veel ‘duurzame winst’ te behalen. Het is er stenig en weinig groen. Hitte en piekbuien kunnen flink overlast veroorzaken. Bovendien verbruiken bedrijventerreinen veel energie. Wat is de situatie op jouw bedrijventerrein? Wat doen jullie al om toekomstbestendig te worden of blijven? Of wat zou jullie helpen doelen en kansen om te zetten in concrete resultaten?

Webinar
Tijdens het webinar op 8 juli nemen Wytze Kuijper (bureau ZOOOW!, Building Formats Apeldoorn) en Annemiek Bronsema (adviseur werklocaties gemeente Apeldoorn) ons mee in hun ervaringen. Daarnaast zal Rogier van Aaken (projectleider bij provincie Gelderland) meer vertellen over de provinciale aanpak Toekomstbestendige Bedrijventerreinen, hoe je daar gebruik van kunt maken en wat het belang is van samenwerking met en tussen ondernemers en met gemeenten. Er  zal voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Over de aanpak Toekomstbestendige Bedrijventerreinen
Voor ondersteuning en hulp bij het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen kunnen gemeenten en bestuurders van ondernemersverenigingen en parkmanagementorganisaties terecht bij de aanpak toekomstbestendige bedrijventerreinen van provincie Gelderland. Met deze aanpak helpen we bedrijventerreinen en gemeenten om collectieve initiatieven verder te brengen. Dit is telkens maatwerk en kan o.a. bestaan uit het beschikbaar stellen van expertise, procesondersteuning en het afdekken van onrendabele toppen van projecten (bijvoorbeeld via subsidies).

Programma
11.50 uur Digitale inloop

12.00 uur Opening
Wytze Kuijper, business development toekomstbestendige steden en bedrijven (bureau ZOOOW! | Building Formats, Apeldoorn)
Annemiek Bronsema, adviseur werklocaties gemeente Apeldoorn
Rogier van Aaken, projectleider Toekomstbestendige Bedrijventerreinen (provincie Gelderland)

13.00 uur Afsluiting

Voor wie interessant
Deze webinar is met name gericht op ondernemers, parkmanagers, bestuurders ondernemersverenigingen en bedrijfscontactfunctionarissen. Je bent van harte welkom om deel te nemen. Stuur deze uitnodiging gerust door aan een collega of netwerk, voor wie dit ook relevant kan zijn.

Aanmelden
Om je aan te melden voor dit webinar mail je naar werklocaties@gelderland.nl. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging en de link voor het webinar.

Namens VNO-NCW Midden en provincie Gelderland: graag tot ziens op 8 juli!