Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Webinar “Wat betekent netcongestie voor jou?” gemist?

Op dinsdag 24 januari 2023 organiseerden VNO-NCW, MKB-Nederland en Liander een webinar over netcongestie. Dagvoorzitter was Laurens de Lange, onze voorzitter regio Zwolle en provinciaal voorzitter Overijssel.

Aanleiding voor dit webinar was de toename van de drukte op het elektriciteitsnet die al geruime tijd duurt. Er is meer vraag naar stroom door de steeds verdergaande digitalisering, het groeiende bezit van elektrische apparaten en ook elektrische auto’s. Maar ook omdat steeds meer huishoudens en bedrijven de overstap maken van fossiele brandstoffen naar schonere energie bijvoorbeeld van zonnepanelen of windmolen. Die ontwikkeling was al gaande, gestimuleerd door de wens duurzamer te leven en produceren. Dit proces is nog eens aangewakkerd door de hoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de boycot van Russisch gas.

Tijdens het webinar nam Liander de kijkers mee in de oorzaken van netcongestie en wat zij op korte en lange termijn doen om de transportschaarste op te lossen. Ook kwam er een praktijkcasus aan het woord die een lokale oplossing biedt.

Dit webinar is interessant voor ondernemers die beter willen begrijpen waarom de uitbreiding van het net zo lang op zich laat wachten en welke mogelijkheden het bedrijfsleven ondertussen zelf heeft om aan de slag te gaan.

Heb je het webinar gemist, maar wil je het graag nog eens terugkijken, klik dan hier.