Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Werkbezoeken Oost-Nederland

In januari en februari staan er werkbezoeken gepland in Oost-Nederland voor de kandidaat-Kamerleden.

Nederland Slim Benutten
Nederland staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor die opgaven zijn innovatieve oplossingen nodig. Veel van die oplossingen worden ontwikkeld in Oost-Nederland. Sinds deze zomer zijn de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland: Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, 8RHK Ambassadeurs, FruitDelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle samen met de Economic Boards, MKB-Nederland Midden en VNO-NCW Midden de campagne Nederland Slim Benutten gestart. Hiermee willen we zichtbaarheid geven aan ons prachtige landsdeel en de Kracht van Oost. In de campagne staan vijf thema’s centraal:

  • Ontwikkeling van sleuteltechnologieën
  • Familiebedrijven en het MKB
  • Wonen en bereikbaarheid
  • Energietransitie
  • Transitie landbouw en natuur

Werkbezoeken
Het doel van deze werkbezoeken is om de kandidaat-Kamerleden kennis te laten maken met het moois wat het oosten van Nederland te bieden heeft en hen voor te bereiden op hun toekomstige portefeuille. Deze werkbezoeken kunnen zij combineren met hun eigen partijactiviteiten in de regio.

We bieden de kandidaat-Kamerleden in vijf werkbezoeken een kennismaking met Oost-Nederland. Zij gaan in gesprek met ondernemers en bestuurders uit Oost-Nederland. Coronaproof op locatie in een hybride vorm. Kortom, met eigen ogen kennisnemen van de praktijk, en digitaal kennis maken met de spelers die Oost-Nederland tot de mooiste regio van Nederland maken.

Programma

29 januari, 11.30 – 13.30 uur: “Oost-Nederland als proeftuin voor lokale energie”- Industriepark Kleefse Waard Arnhem
Oost-Nederland is de proeftuin voor lokale energie! Men krijgt op Industriepark Kleefse Waard een (virtueel) inkijkje in de verduurzaming van de keramische industrie, de maatschappelijke impact van de regionale energiestrategieën en de energie-hubs in Oost-Nederland en het belang van een aansluiting op de toekomstige waterstofinfrastructuur.

5 februari, 13.30 – 15.00 uur: “Medische technologieën voor een betere, betaalbare gezondheidszorg”- Technisch Medisch Centrum Universiteit Twente in Enschede
Oost-Nederland heeft de sleuteltechnologieën naar de toekomst in huis! Wij bekijken samen met de kandidaat-Kamerleden de noodzaak en mogelijkheden van een medical supply chain en het gebruik van Artificial Intelligence.

12 februari, 12.00 – 13.30 uur: “Landsdeel rijk van familiebedrijven en MKB” – Hanzestrohm in Zwolle
Oost-Nederland is de mkb regio van Nederland. We bespreken samen met de kandidaat-Kamerleden de vraag wat mkb en familiebedrijven in Oost-Nederland nodig hebben om te innoveren. We bezoeken (virtueel) de bekende loodvervangers van Leadax, innovatief bouwbedrijf Hanzestrohm en Wecovi, duurzaam schoonmaakmaterialenbedrijf en winnaar van de Ondernemersprijs Regio Zwolle 2020.

19 februari, 13.00 – 14.30 uur: “Landbouw en natuur van de toekomst; innovatie en uitdaging” – Proefboerderij de Marke in Hengelo (GLD)
De kandidaat-Kamerleden zijn welkom bij de meest innovatieve boerderij van Nederland! Samen met experts vanuit de waterschappen en de Universiteit Wageningen gaan we met de kandidaat-Kamerleden (virtueel) in gesprek over het versnellen van onze oplossingen voor het stikstofvraagstuk, innovaties in de kringlooplandbouw, de kansen van groen gas in landelijk gebied en oplossingen voor de aanhoudende droogte in ons landsdeel.

26 februari, 11.30 – 13.00 uur: “Duurzaamheidsopgaven voor de bouw” – Van Dillen Bouwgroep te Culemborg
De Randstad verschuift naar het oosten! Dit werkbezoek draait om de nieuwste technieken voor duurzaam bouwen, de gevolgen van de stikstofcrisis voor de woningbouw en onze inzet voor een haalbare en betaalbare verduurzaming van de gebouwde omgeving.