Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Wethouder onthult datum Techniekdag in Foodvalley

In de regio Foodvalley is op zaterdag 17 juni 2023 de Techniekdag. Deze wordt gehouden bij Technova Collega in Ede. Arnold Versteeg (wethouder van de Gemeente Ede), Joop Hazeleger en Cora van Wijngaarden (Knooppunt Techniek), Hendrik van der Weerd (Technova College) en Leonie Dijkhof (VNO-NCW Midden) onthulden gezamenlijk een bord met daarop de locatie en datum van deze Techniekdag.

Van jong tot oud

Op de Techniekdag Foodvalley laten diverse technische bedrijven en instellingen bezoekers, van jong tot oud, kennis maken met alle mogelijkheden in de techniek. Er zijn interessante, creatieve en leuke doe-activiteiten voor kinderen en jongeren. De toegang is die dag gratis.

Deelname bedrijven

De organisatie heeft nog ruimte voor bedrijven en instellingen die zichzelf willen presenteren met een doe-activiteit om vooral kinderen en jongeren te inspireren voor een toekomst in de techniek. Deelname is gratis. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij de werkgroep van de Techniekdag Foodvalley via www.techniekdag.nl. De werkgroep is ook altijd bereid om mee te denken met het verzinnen van een doe-activiteit. Ook zorg- en onderwijsinstellingen zijn welkom om te laten zien welke mogelijkheden zij bieden voor technische opleidingen en/of carrières.

Samenwerking Dag van de Bouw

De Techniekdag Foodvalley valt samen met de Dag van de Bouw. De organisatie gebeurt dan ook in samenwerking met de regio’s Veenendaal en Zuid-West Veluwe van Bouwend Nederland. Bouwbedrijf Kreeft stelt die dag de bouwlocatie van het naastgelegen Streek Lyceum open. Zo krijgen bezoekers een uitgebreide inkijk in de wereld van techniek en bouw.