Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Zowerkthet.nl maakt flexibel (thuis)werken en slim reizen een eitje

Op het nieuwe platform Zowerkthet.nl vind je alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Goedopweg en zeventien andere regionale mobiliteitsnetwerken hebben hun krachten gebundeld. Voorlopig blijft thuiswerken (waar mogelijk) de norm. Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Zowerkthet.nl ondersteunt werkgevers én werknemers hierin met tips, tools en inspirerende voorbeelden.

Inspireren

Doel van het landelijke platform is om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reiskeuzes op het gebied van werken en reizen. Werknemers vinden op Zowerkthet.nl bijvoorbeeld een thuiswerkchecklist, inspirerende verhalen van andere mensen en linkjes naar allerlei handige tools en apps op het gebied van fietsen, autodelen en parkeren.

 

Voor werkgevers is er veel kennis te vinden over gedragsverandering, het stimuleren van fietsen en fiscaliteit. Ook zijn er op het platform inspirerende verhalen van andere organisaties te vinden en is er een overzicht beschikbaar van landelijke campagnes die je als bedrijf kunt inzetten.

 

Kosteloos advies op maat

Kom je er als werkgever niet uit? Dan kun je bij Goedopweg terecht voor kosteloos advies op maat. Met een mobiliteitsscan maakt Goedopweg voor jouw bedrijf de mobiliteitsoplossingen inzichtelijk. De mobiliteitsadviseurs van Goedopweg kunnen je helpen bij het reduceren van kosten en koppelen aan vergelijkbare bedrijven. Kijk voor meer informatie op: www.goedopweg.nl/werkgevers

 

Thuiswerken werkt

Thuiswerken heeft de afgelopen maanden een grote vlucht genomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een flink deel van de werknemers deze verandering vast wil houden. Daarnaast merken we dat de spits enorm is afgenomen. Ook nu het autoverkeer alweer op zo’n 93% van het pre-corona tijdperk zit zijn de files zeker niet op datzelfde niveau terug. Goed nieuws, want thuiswerken en reizen buiten de spits heeft veel positieve effecten; betere concentratie, minder stress, minder verzuim, meer werkgeluk, snellere doorstroom op wegen, meer zitplekken in het openbaar vervoer en schonere lucht.

 

Op Zowerkthet.nl is de kennis gebundeld van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam), Slim en Schoon Onderweg (Arnhem-Nijmegen), Zuid-Limburg Bereikbaar, Brabant Mobiliteitsnetwerk & SmartwayZ.NL (Noord-Brabant en Limburg), Slim & Schoon Reizen (Cleantech Regio), Groningen Bereikbaar (Groningen), De Verkeersonderneming, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Samen Bereikbaar (Zuid-Holland), Drenthe reist duurzaam (Drenthe), Werk Slim, Reis Slim (Leeuwarden/Fryslân), IJmond Bereikbaar (IJmond), Slim & Groen Onderweg (Noord-Nederland), Goedopweg (Midden-Nederland), Twente Mobiel & Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle (Overijssel).

 

www.zowerkthet.nl