Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ondernemer Dennis Sanders: 'Een energiescan is verstandig. Je kunt meer besparen dan je denkt.'

75% korting op energiescans voor Arnhemse bedrijven

Om Arnhemse bedrijven te helpen energie te besparen kunnen zij binnenkort forse korting krijgen op het laten uitvoeren van een energiescan voor hun organisatie. Aangezien het Arnhemse bedrijfsleven gezamenlijk verantwoordelijk is voor 50% van het totale Arnhemse energieverbruik valt hier een hele wereld te winnen. Samen met VNO-NCW Midden en verschillende Arnhemse koepelorganisaties voor het bedrijfsleven is daarom met steun van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem een subsidieregeling in het leven geroepen. Goed voor naar verwachting zo’n 400 energiescans.

Met deze eerste stap leggen we de basis voor de toekomst waarbij we met de gemeente en lokale ondernemersverenigingen verder inzetten op een gezamenlijke energietransitie. Hierbij verkennen we collectieve vormen en benutten mogelijkheden voor een circulaire economie.

Op 24 oktober is er een informatiebijeenkomst gehouden bij ondernemerscentrum Vlamoven om bedrijven te informeren over de Informatieplicht Energiebesparing en zorgplicht. Voorzitter VNO-NCW Arnhem-Nijmegen Bernard de Graaf en wethouder Cathelijne Bouwkamp praatten de deelnemers bij over de Wet Milieubeheer en de voordelen van de energiescan. Aanwezig ondernemer Dennis Sanders van Energie Positief kijkt naast slimme inkoop van energie naar mogelijkheden om energieverbruik te verminderen door energiebesparende maatregelen. “De bijeenkomst was duidelijk en verhelderend. De gemeente denkt echt met je mee. Eén van mijn klanten, een horecabedrijf met negen zaken, heeft informatieplicht. Van één van de drie adviesbureaus die zich presenteerde heb ik een scherp aanbod gekregen voor de energiescans en het invoeren van de informatieplicht. Voor de kosten daarvan kun je subsidie aanvragen. Ik help de klant bij de uitvoering van de maatregelen. Een energiescan is verstandig. Je kunt meer besparen dan je denkt.”

www.arnhemAAN.nl/zakelijk