Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Breed gedragen steun van kandidaat-Kamerleden voor komst RegioExpres

Met de Akte van Oost presenteerden kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van CDA, CU, D66, GL, PvdA, SGP, SP, Volt en VVD vandaag de onderwerpen in Oost-Nederland die hun steun krijgen. Op het gebied van wonen en bereikbaarheid is er brede steun voor de RegioExpres in de Achterhoek.

Het oosten bereikbaar voor heel Nederland
Het is voor het eerst dat een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen een regionale verklaring presenteert. De Akte van Oost zet in op innovatieve oplossingen uit het oosten die een antwoord geven op grote maatschappelijke opgaven in heel Nederland. Gelderland en Overijssel doen in de akte een gezamenlijke roep daarover richting politiek Den Haag. Een van de maatschappelijke veranderingen die aandacht krijgen in de akte zijn wonen in combinatie met bereikbaarheid. Door mobiliteit en wonen in samenhang te zien, hoeft de inwonersgroei zich niet te concentreren in de Randstad. Vanuit de Randstad worden veel nieuwe huishoudens in het oosten verwacht. Goede, snelle en betrouwbare treinverbindingen zijn van belang. De RegioExpres wordt expliciet gesteund, om een goede ontsluiting van de Achterhoek met andere metropolen te bieden. Totaal vijf innovaties met politieke steun Vijf punten krijgen gezamenlijk brede steun van de kandidaat-Kamerleden.

Nederland Slim Benutten
Nederland staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor die opgaven zijn innovatieve oplossingen nodig. Veel van die oplossingen worden ontwikkeld in Oost-Nederland. Sinds deze zomer zijn de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland: Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, 8RHK Ambassadeurs, FruitDelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle samen met de Economic Boards, MKB-Nederland Midden en VNO-NCW Midden de campagne Nederland Slim Benutten gestart. Hiermee willen we zichtbaarheid geven aan ons prachtige landsdeel en de Kracht van Oost. In de campagne staan vijf thema’s centraal:

  • Ontwikkeling van sleuteltechnologieën
  • Familiebedrijven en het MKB
  • Wonen en bereikbaarheid
  • Energietransitie
  • Transitie landbouw en natuur

Meer nieuws en een link naar De Akte van Oost is hier te vinden.