Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Europacafé: In korte tijd wijzer over Europese kansen en subsidie op gebied van energie

Het tweede Europacafé vond 4 juli plaats bij Connectr Shared Office in Arnhem. Het Europacafé is een bijeenkomst voor ondernemers om gebruik te maken van fondsen die beschikbaar zijn voor o.a. onderzoek, innovatie en experimenten. Dit Europacafé stond specifiek in het teken van energie en daarvoor beschikbare subsidies.   Door een divers tal sprekers met ervaring in het verkrijgen en/of aanvragen van subsidie was het Europacafé de uitgelezen plek om ervaringen uit te wisselen en meer te weten te komen over de mogelijkheden. Verder kwamen actuele ontwikkelingen in het veld van Europese programma’s en overige kansen voor Oost Nederland aan het woord.

Tijdens het Europacafé werd een open dialoog zo veel mogelijk gepromoot door ervaringen te delen en ruimte te bieden voor vragen.  Karolien de Bruine, EU Liaison Oost NL en Chris Lorist, dagvoorzitter  en Manager projecten & portefeuillehouder Energie & Circulair VNO-NCW Midden,  haakte in op de strategie en de 5 thema’s van Th!ink East Netherlands, Murad Bicici, provincie Gelderland, op het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), dat de innovatiekracht in de regio versterkt. Door de versterking van de innovatiekracht versterkt het verdienvermogen van het Oost-Nederlandse bedrijfsleven. EFRO-Oost is de subsidiebeheerder en ondersteunt mkb’ers bij hun subsidieaanvraag.

Verder kwam Lute Huiting van Nedstack aan het woord die zijn ervaringen met subsidies en het aanvragen ervan deelde. Het Europacafe werd afgesloten met een uitreiking van de voucher ‘De Groeiversneller Demo’ die ging naar Mobile Micro Grid Folded Solar.

      

 

Informatie | Organisatie Contactgegevens Meer
Nedstack Lute Huiting Website
EFRO Oost Murad Bicici Website
Think East Netherlands Karolien de Bruine Website
Oost NL info@oost.nl Website
VNO-NCW Midden Christian Lorist Website

 


Factsheet DHI 2023

Bekijk of download hieronder de factsheet DHI 2023.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [752.12 KB]


De organisatie van het Europacafé is in handen van Oost NL, provincie Gelderland, provincie Overijssel en VNO-NCW Midden, vanuit het samenwerkingsplatform Th!ink East Netherland (24 partners totaal).