Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Duitslanddag – dé dag over zakendoen in Duitsland

14 september 2020 | 09.30 - 21.30 uur | De Fabrique | Utrecht

De beste tips voor succes op de Duitse markt
Duitsland is en blijft voor Nederland de belangrijkste handelspartner. Maar om het potentieel van de Duitse markt volledig te kunnen benutten is kennis van branches en van de zakelijke cultuur onmisbaar. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert daarom op 14 september 2020 de Duitslanddag in Utrecht. Hier kunnen ondernemers in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen.

Succesverhalen van Nederlandse ondernemingen staan op deze dag centraal. Er zal informatie over politieke en macro-economische ontwikkelingen worden gepresenteerd en ook trends als AI, e-health in Duitsland en grensoverschrijdende `foodlogistics’ komen aan de orde. Welke juridische en fiscale vraagstukken komen bij het zakendoen in Duitsland kijken, wat is de beste marketingstrategie voor een product? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens workshops. Daarnaast is er een beursvloer met 45 informatiestands en veel tijd om te netwerken.

Met het uitgebreide programma richt de Duitslanddag zich op ondernemers die hun zakelijke activiteiten in Duitsland willen uitbreiden en professionaliseren.

NLinBusiness*
NLinBusiness heeft deze dag ook een stand gereserveerd om de ondernemers daar alles te kunnen vertellen over internationaal ondernemen en de stappen die je kunt/moet zetten als je deze stap naar Duitsland zet.

NLinBusiness organiseert daarnaast ook nog een workshop in samenwerking met de ING, van 10:00 uur tot 10:45 uur. Het thema? ‘Duitse economie en kansen voor ondernemers in 2020’. Duitsland is de belangrijkste handelspartner voor Nederland. In de praktijk blijkt het buurland voor veel mkb’ers echter geen eenvoudige afzetmarkt te zijn. NLinBusiness bouwt in verschillende Duitse steden aan Business Hubs. Maik Mandemaker vertelt hoe deze lokale netwerken jou op weg kunnen helpen bij je exportambities.

Voorafgaand al een gesprek inplannen om tijdens deze dag uitvoerig met onze collega Maik te kunnen praten? Stuur hem dan even een mail naar maik@nlinbusiness.com!

Deelname
Deelname aan de Duitslanddag is gratis voor Nederlandse ondernemers die zich oriënteren op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland willen uitbreiden.

*NLinBusiness, een belangrijke partner waar VNO-NCW Midden mee samenwerkt, is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, de brancheverenigingen FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie.