Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Inclusief ondernemen

De maand van de 1000 voorbeelden is een initiatief van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) en ‘Op naar de 25.000 banen’ (een project gericht op overheidswerkgevers). Dertig dagen lang, vanaf maandag 1 november 2021, wordt de Maand van de 1000 Voorbeelden gevierd. Door het hele land organiseren WSP’s, gemeenten, regionale werkgeversverenigingen, bedrijfskringen, individuele werkgevers en andere inclusiepartners evenementen rond de banenafspraak.

De banenafspraak is halverwege haar looptijd. Tot nu toe heeft het bedrijfsleven aan de doelstellingen voldaan. Overheidswerkgevers zijn begonnen aan een inhaalslag. Deze Maand van de 1000 Voorbeelden staat in het teken van de inclusieve vooruitgang die de afgelopen jaar is geboekt en we de komende jaren nog willen boeken.

Tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden worden werkgevers, die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking, in het zonnetje gezet en anderen geïnspireerd om hun goede voorbeeld te volgen. Dit is het vijfde jaar op rij dat een Maand van de 1000 Voorbeelden wordt georganiseerd.

Zo kregen in de arbeidsregio Stedendriehoek | Noordwest Veluwe sociaal ondernemers een podium tijdens een feestelijk Rode Loper event. Zestien ondernemers vertelden hier hun ervaringen met inclusief ondernemen. Drie sociaal ondernemers ontvingen een DIAMANT vanwege opvallende mogelijkheden, inventiviteit en eigenheid.

Maar er zijn meer initiatieven: 
In de Achterhoek bedachten ze een manier om werkgevers anders te laten kijken naar werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt: de actie ‘Gewoon Doen’. Met resultaat!
WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht brengt je graag in contact met talenten die zich niet laten beperken door hun arbeidsbeperking. Daarom organiseren ze op 7 december de banen- en ontmoetingsmarkt ‘Scoor je talent!‘.

Op zoek naar meer inspirerende verhalen? De website www.opnaarde100000.nl biedt veel voorbeelden van verschillende branches, van autohandel tot zorg.