Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

‘NL staat op slot, politiek trek het vlot’

Circa 30 verschillende ondernemersorganisaties, waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland, staan sympathiek tegenover de actie van Grond in verzet op 30 oktober op het Malieveld.

De nood bij veel bedrijven is hoog door de stikstof- en PFAS-impasse. 18.000 bouwwerken liggen stil, 6.000 banen staan op het spel en € 100 miljoen omzet is in gevaar. De crisis treft de hele bouwketen, van schilder tot aannemer, van binnenvaartschipper tot installateur en van toeleverancier tot grondverzetbedrijven. Daarom zullen wij steun verlenen aan de actiedag van Grond in Verzet en ze helpen om de dag tot een succes te maken. Ook VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden sluiten zich namens het provinciale bedrijfsleven in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht aan bij de actiedag.

Voor de organisaties was wel een essentiële randvoorwaarde dat de actie publieksvriendelijk verloopt en niemand tot overlast is. Dus geen wegblokkades, maar bijvoorbeeld wel een mooie materiaalexpositie op het Malieveld. Daar spannen wij ons met de organisatie van de actiedag maximaal voor in.

Wat houdt onze steun in?

We doen mee en willen de actie versterken met onder andere aandacht via social media en het aanbieden van een manifest. VNO-NCW Midden heeft inmiddels de Commissarissen van de Koning in ‘onze’ vier provincies gevraagd het manifest op 30 oktober in Den Haag in ontvangst te nemen en- met ons – het kabinet op te roepen de diverse projecten weer doorgang te laten vinden.

Wij roepen onze achterban om ook zelf de actie te steunen, bijvoorbeeld door posts, retweets of likes op social media (actiepagina met toolkit) zelf met OV of eigen vervoer naar Den Haag af te reizen of een van de bussen te nemen die onder andere vanuit Bouwend Nederland en TLN gaan rijden vanaf diverse regiokantoren in het land.

Op deze manier hopen we de krachten te bundelen en maximaal resultaat met de acties te halen. Opdat er oplossingen komen voor bouwsector én boeren.

 

Lees hier onze eerdere oproep aan provincies om de stikstofimpasse te doorbreken. Naar aanleiding hiervan zijn en worden overleggen met GS gepland (29 oktober, Overijssel).

Ter illustratie van de problematiek een verhaal in Forum van een ondernemer die na de PAS-crisis nu ook getroffen wordt door de PFAS “Ik ben bijna failliet”