Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Overheid helpt ondernemer

Ook waterschappen, provinciale en gemeentelijke overheden dragen hun steentje bij om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Lees hier wat je van je provincie kan verwachten.

FlevolandGelderlandOverijsselUtrecht.

Alle gemeenten in ons werkgebied is gevraagd welke steunmaatregelen of dienstverlening zij rondom de coronacrisis aan ondernemers bieden. De conclusie is dat gemeenten op een of andere manier iets doen, maar ook dat er veel verschillen in zijn. Dat maakt het er voor ondernemingen met meerdere vestigingen niet gemakkelijker op. De oproep is dan ook om daar meer uniformiteit in aan te brengen, mogelijk in samenspraak met de VNG.

Initiatieven in, van of i.s.m. gemeenten:

Kijk op de website van je gemeente voor corona-informatie voor ondernemers

Gemeenten Regio Zwolle
Ook de gemeenten in Regio Zwolle hebben snel en positief gereageerd op de oproep die VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Nederland Regio Zwolle richting gemeenten hebben gedaan. In een brief pleitten we voor een lokaal noodpakket voor ondernemers, bovenop het steunpakket van het kabinet. De suggesties die in de brief zijn gedaan, zijn door alle 22 gemeenten opgepakt. De noodloketten voor ondernemers zijn ingericht, de inning van onroerend zaak belasting, precario, toeristenbelasting is opgeschort. Ook de betalingstermijnen van de facturen van de ondernemers wordt in veel gemeenten versneld naar 14 dagen. De voorzitters van beide organisaties zijn blij met de reacties van de gemeenten.

Lees hier het volledige bericht.