Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Circulaire Fabrieken

‘Maak werk van je circulair ambities’. Onder dat motto is VNO-NCW Midden samen met KplusV en Saxion Hogeschool het project Circulaire Fabrieken Cleantech Regio gestart. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven circulaire stappen maken en bijdragen aan de ambitie van Cleantech Regio om de meest circulaire regio van Nederland te zijn. 50 maakbedrijven gevestigd in de Cleantech Regio nodigen wij uit om een quickscan uit te voeren. De resultaten uit de scan zijn basis voor advies over vervolgstappen in de circulaire economie, binnen of buiten het projecten.

Bedrijven die deelnemen aan Circulaire Fabrieken gaan ambities stapsgewijs omzetten in een concreet circulair businessplan, onder andere door gebruik te maken van de kennis, het netwerk en de diverse technische en business tools die via het project ter beschikking worden gesteld. Denk aan vouchers voor inkoop van expertise of voor het afsluiten van innovatiecontacten, hulp bij matchmaking of ketensamenwerking, het oplossen van specifieke challenges e.d.

Voor een aantal plannen die market- en investment ready zijn is een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken beschikbaar.

Het project staat daarnaast open voor bedrijven die al een vergevorderd circulair businessplan hebben of investment ready zijn. Laat het ons weten als je hier meer over wilt weten.

Meer informatie vind je op de site van Circulaire Fabrieken of neem contact op Christian Lorist, programmamanager VNO-NCW Midden.