Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Wij staan voor je klaar, ook in coronatijd

In deze coronacrisis is de invloed van het VNO-NCW netwerk extra voelbaar. We zijn direct betrokken bij de totstandkoming van steunmaatregelen, staan in nauw contact met leden, gemeenten en provincies en het netwerk van leden helpt elkaar met raad en daad. Wat hebben we voor je gedaan en waar kunnen we je nog meer bij helpen?

VNO-NCW Midden en corona: onze activiteiten

  • We meten samen met provincies, regio’s en/of andere stakeholders hoe het bedrijfsleven ervoor staat en gebruiken de resultaten om snel en effectief te kunnen inspelen op de behoefte van het bedrijfsleven. Lees hier meer over de peilingen en resultaten.
  • Vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus hebben we een meldpunt ingericht voor onze achterban – corona@vno-ncwmidden.nl– en hebben we intensief contact met leden. De knelpunten waar ondernemers tegenaan lopen adresseren we via onze organisatie in Den Haag, zodat regelingen, informatie en dienstverlening van overheden verbeteren.
  • Zorgen en suggesties van de achterban nemen we ook mee in contacten met gemeenten. We roepen ze op met lokale maatregelen en goede dienstverlening het bedrijfsleven te steunen. Lees hier meer.
  • Speciale aandacht vragen we voor de retailsector. Door de toename van online winkelen, leegstand van panden en de anderhalvemeterregel zal het nog minder druk zijn in de winkelstraten dan voorheen. Door deze nieuwe werkelijkheid komt de toekomstbestendigheid van onze steden en dorpen en daarmee het vestigingsklimaat in gevaar. Lees meer.
  • We staan in nauw contact met brancheverenigingen voor afstemming, overleg en samenwerking.
  • We houden leden op de hoogte van actuele ontwikkelingen via nieuwsbrief, website, LinkedIn en Twitter
  • Het platform NLWerktDoor verbindt vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt in coronatijd. In sommige sectoren is namelijk veel uitval van productie en diensten, maar andere werkgevers staan te springen om personeel.
  • Veel vragen van leden zijn door ons beantwoord of doorgegeven aan het coronaloket, dat we samen met de Kamer van Koophandel hebben opgezet. Ga hier naar veelgestelde vragen van ondernemers. Soms was er geen antwoord mogelijk, simpelweg omdat een regeling nog niet af is/was.

Heb je vragen of ondersteuning nodig of wil je knelpunten met protocollen, maatregelen of dienstverlening van overheden melden? Neem contact met ons via corona@vno-ncwmidden.nl.