Businesskansen bij Vion voor groene ondernemers 14 juni 2018

/Businesskansen bij Vion voor groene ondernemers 14 juni 2018
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De internationale vleesproducent Vion (5 miljard euro omzet in 2017, bijna 12.000 medewerkers) wil de CO2-voetafdruk van de totale vleesketen fors verkleinen. Dat kan uitsluitend als alle partijen én de consument in de keten zich hiervoor inzetten, van boer tot eindproduct. En dan op zo’n manier dat het voor iedereen voordeel oplevert en bijdraagt aan kortere ketens. Verduurzaming van de veehouderij is noodzakelijk om de sector een goede toekomst in ons land te bieden.

Frans Stolterder

Frans Stortelder, COO van Vion ziet kansen in een circulaire businesscase die voor bedrijven uit uiteenlopende sectoren interessant is. Waarschijnlijk ook voor jouw bedrijf. Op dit moment importeren veevoederbedrijven grote hoeveelheden voedsel voor landbouwdieren zoals varkens, terwijl ondernemingen en organisaties in de voedselketen in Nederland hun reststromen op een alternatieve manier kunnen inzetten. Denk hierbij aan fruitafval van tuinders, aardappelschillen van boeren, bierbostel van brouwerijen. Stortelder zal het ketendenken in de vleesverwerkende industrie toelichten op 14 juni en een oproep doen aan ondernemers om de regionale reststromen veel beter in kaart te brengen.

Hans de Boer

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, ondersteunt dit project. Hij opent de bijeenkomst en roept ondernemers op, in het bijzonder de leden van het netwerk Groene Groeiers, zich in te zetten voor circulaire business cases.

Bert Urlings

Als ondernemersvereniging denken we graag in uitdagingen, oplossingen en business kansen. Maar we sluiten onze ogen niet voor de maatschappelijke kritiek. Vleesproductie kost veel water, land en energie en de mest vervuilt de grond en het water, maar wat zijn nu de feiten en wat zijn de mogelijke oplossingen. Bert Urlings, directeur kwaliteit bij Vion, zal een studie presenteren over de impact van de varkenshouderij op het milieu.

Vion gelooft in duurzamere ketens in de agri- en foodsector. Om die waar te maken, zijn nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe technologie nodig. Samenwerking met kennisinstellingen, overheden én bedrijven, zodat er sluitende businesscases ontstaan waarvan álle participanten profiteren. Op 14 juni kun je kenbaar maken of je wilt meedoen aan de kansrijke circulaire uitdaging van de reststromen. Tijdens het interactieve deel van het programma kun je ook eigen circulaire cases uit de voedselketen toelichten.

Annemarie van Oorschot

Matchmaking
Er is plaats voor 120 ondernemers bij Vion in Boxtel. Je kunt je tijdens de bijeenkomst inschrijven voor één of enkele (deel)projecten. Tussen de presentaties van de sprekers door zal moderator Annemarie van Oorschot (VNO-NCW) via interactie met de zaal een eerste aanzet geven tot matchmaking.

Datum: 14 juni 2018
Tijd: 15.30 – 19.00 uur
Locatie: Vion Food Group, Boseind 15, 
Boxtel
Programma: Klik hier

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden via deze link. Gezien het beperkt aantal plaatsen, kunnen we helaas geen deelname garanderen. Je krijgt een bevestiging als er een stoel voor je is gereserveerd.