VNO-NCW Achterhoek presenteert economische groeiagenda

//VNO-NCW Achterhoek presenteert economische groeiagenda

VNO-NCW Achterhoek presenteert economische groeiagenda

Groeiagenda Achterhoek lr Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Achterhoek en Jong Management Achterhoek op 10 januari 2018 bij Theater De Storm in Winterswijk namen Mark Boumans, burgemeester Doetinchem en voorzitter Regio Achterhoek, en Joris Bengevoord, burgemeester Winterswijk, de ‘Groeiagenda VNO-NCW Achterhoek’ in ontvangst.

Met de ‘Groeiagenda VNO-NCW Achterhoek’ bouwt de werkgeversvereniging aan regiobranding met SmartHub, aan een goede fysieke en digitale bereikbaarheid van de Achterhoek en aan een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast staan er zaken op de agenda als ‘energietransitie’, ‘voldoende bedrijventerreinen’, ‘circulaire economie’, ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘exportbevordering’.

Ondernemerschap in hogere versnelling
“Om de economische vitaliteit te behouden en te versterken zetten wij ons in om economische knelpunten op te lossen en economische groei te realiseren. Dit hebben we vormgegeven in de Groeiagenda. Hiermee willen we bereiken dat ondernemerschap in de Achterhoek in een hogere versnelling komt“ aldus Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek.

De Groeiagenda is een uitgave van VNO-NCW Achterhoek en is in samenwerking met Samenwerkende Industrie Kringen Achterhoek (SIKA) opgesteld. De ondernemersverenigingen gebruiken de groeiagenda voor afstemming en samenwerking met betrokken partijen. Wethouders, gemeenteraadsleden en andere stakeholders ontvangen binnenkort een mail over de ondernemerswensen zoals vermeld op de Groeiagenda.

Vlnr: Joris Bengevoord (burgemeester Winterswijk), Mark Boumans (burgemeester Doetinchem en voorzitter Regio Achterhoek) en Peter Rikken (voorzitter VNO-NCW Achterhoek).

Contact
Wilma Elbertsen, regiomanager VNO-NCW Midden, telnr. 06-21170437

Foto: Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau

2018-01-15T16:48:19+00:00 januari 11th, 2018|Nieuwsberichten|Reacties uitgeschakeld voor VNO-NCW Achterhoek presenteert economische groeiagenda