Eéndaags bezoek aan circulaire hotspot het Ruhrgebied

Is uw bedrijf actief binnen de circulaire economie? Bent u benieuwd naar kansen vlak over de grens, of wilt u uw internationale contacten uitbreiden? Ga dan op 5 november mee op een bezoek aan het Ruhrgebied. Tijdens deze ééndaagse reis kunt u een kijkje nemen in de circulaire keuken van onze Oosterburen, en is er volop gelegenheid tot matchmaking met Duitse bedrijven die zich bezighouden met circulariteit.

Tijdens deze verkennende reis wordt er een bezoek gebracht aan de Zollverein UNESCO World Heritage Site, het einige UNESCO werelderfgoed in het Ruhrgebied. 25 jaar na het sluiten van wat ooit Europa’s grootste kolenmijn was, is deze locatie verworden tot een circulaire hotspot waar geschiedenis en toekomst samenkomen. Daarnaast worden twee grote afvalverwerkingsbedrijven in de regio bezocht, en is er volop gelegenheid tot matchmaking met deelnemende Duitse bedrijven.

Deze reis is met name interessant voor bedrijven die actief zijn binnen circulair bouwen, circulaire metaalketen, circulariteit in een stedelijke omgeving en afvalverwerking. Deelname is ook open voor belangen- en overheidsorganisaties die actief zijn binnen deze gebieden.

Bedrijven aan Duitse zijde die al bevestigd hebben om deel te nemen aan de uitwisseling zijn onder andere: Zolitron GmbH, Ingenum GmbH, Impact Hub Ruhr GmbH, DIRECT TECH Global GmbH, ENVTECH Ingenieurbüro, Innovations City Management GmbH, BioHeatPlus GmbH, IBT GmbH, Remondis en TSR.

Programma 5 november 2018
07.30 uur                    Vertrek Apeldoorn
09.30 uur                    Aankomst Essen
09.30 – 10.00 uur     Ontvangst met koffie of thee
10.00 – 11.30 uur      Matchmaking

Bedrijfsmatchmaking, onder andere op het gebied van:

  • Circulair bouwen
  • Circulaire metaalketen
  • Circulariteit in een stedelijke omgeving
  • Afvalverwerking

11.30 – 12.30 uur       Bustransfer naar Zollverein, bezoek aan het RAG gebouw
12.30 – 14.00 uur       Lunch
14.00 – 15.00 uur       Bustransfer naar Lünen
15.00 – 17.00 uur       Bezoek aan recycle bedrijven Remondis en TSR
17.00 – 20.00 uur       Netwerkdiner in Lünen met Duitse bedrijven
20.00 uur                    Busreis terug naar Apeldoorn

Praktische informatie
Deze ééndaagse reis wordt georganiseerd vanuit de Cleantech Regio en GO4EXPORT*, het handelsbevorderingsprogramma van Oost NL, in samenwerking met Greentech Ruhr. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via judith.vandebovenkamp@oostnl.nl.

* GO4EXPORT is een stimuleringsprogramma voor export, ondersteund door de provincie Overijssel en Gelderland en uitgevoerd door leadpartner Oost NL en 15 samenwerkende partners, waaronder VNO-NCW Midden.